| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
macct
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 21:50 Temat postu: Proszę o ocenę, porady i wskazówki odnośnie nagrań |
|
|
Witam. Prosiłbym o ocenę poniższych nagrań, a także o wszelkie porady i wskazówki dotyczące tego, co należy poprawić, nad czym pracować i w jaki sposób. Od siebie mogę dodać tyle, że od czasu do czasu śpiewam, czasami coś nagram, właściwie to nigdy nie ćwiczyłem regularnie, a ostatnio miałem niestety bardzo długą przerwa w jakimkolwiek śpiewaniu, nawet nuceniu. W planach mam regularne ćwiczenie, postanowiłem nagrać trzy piosenki znajdujące się na poniższych linkach, aby dowiedzieć co należy od tej pory zmienić i jak...
Wielkie dzięki z góry!
Pozdrowienia!
http://www.youtube.com/watch?v=daui_J66U8E
http://www.youtube.com/watch?v=7kutchiBcaw |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 21:57 Temat postu: |
|
|
| Dżenezis wysłuchałem i powiem Ci, że warto pracować nad tym głosem, bo barwa jest bardzo fana. Dykcja troszkę do dorobienia, żeby było wyraźniej. Ogólnie to ten wokal troszkę schowany jest, skacze głośność popracuj nad ujednoliceniem. NA dzień dzisiejszy jest bardzo fanie. Śpiewać Kolinsa to ogromna sztuka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 21:59 Temat postu: |
|
|
| Noooo jak usłyszałem mój ukochany Jesus he knows me to musiałem jeszcze coś napisać. Kurde bardzo mi się podoba. Przerobione jest to nagranie jak cholera, obronione. Słychać w Twoim vojsie inspiracje Filem ale to może nawet dobrze, bo to znakomity śpiewak i z roku na ok brzmi coraz lepiej. Bardzo mi się to podoba. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radek
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 21:15 Temat postu: |
|
|
Barwa jest chwilami zbliżona do Collins-owej...ciekawa sprawa!
Są momenty gdzie jest zbyt nerwowo co skutkuje wyprzedzaniem podkładu.
Górki masz wykrzyczane i pchane z klatki piersiowej (patrz Genesis Covers Mix np. 3:12-3:15) bo nie pozwalasz na wejście w mix i nad tym najbardziej bym się skupił jeżeli pytasz "co należy od tej pory zmienić?".
Gorzej z odpowiedzią na pytanie "jak to zmienić?". Musisz zacząć pracować nad mostami i rejestrami w szczególności ćwiczyć rejestr głowy, który później w połączeniu z piersiowym daje mix a więc koniec z "wydzieraną" górą.
Dla zobrazowania, w 3:10 to "I dont know" zaatakowałeś "z piersi" i tam też zostało. Zabrakło mi w tym rezonansu głowy...
Mam nadzieję, że to co napisałem ma jakiś sens i w jakimś stopniu Ci pomoże! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|