| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
martdeco
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 08:15 Temat postu: |
|
|
Jeśli podchodzic do twojego spiewania jak do laika to wystarczy napisać BARDZO ŁADNIE.
Da ci to jednak - niezbędne do robienia czegokolwiek skutecznie - dobre samopoczucie.
Ja jednak uważam, że skoro podjęłaś decyzję o lekcjach to trktujesz śpiewanie troszkę poważniej, dlatego też pozwolę sobie na troszkę poważnieszą wypowiedź.
Z pewnością zgodzę się, że masz spory potencjał. Jest sporo nieczystosci, ale to ustawisz z nauczycielem. Dla mnie również góra jest rozchwiana (taka śpiewana z rozpędu, bez przemyślenia i podparcia). Ponadto (może jest to kwestia gustu), ale mnie osobiście drażnią spiewane przez ciebie wyższe dźwięki - może to kwestia kombinowania z nagraniem...Jeśli to twoja barwa, to uważam, że nie ma w niej takiego "ciepła", "aksamitu".
Napisz jeśli możesz jak pracujesz nad tym podparciem
Trzymam kciuki
Marta pro-pasja.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radek
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 22:03 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z tym co napisał Devaitis oprócz tego wesela, którego ja nie słyszę
Jak na kogoś kto zaczyna, to jesteś na poziomie, na którym rad powinien udzielać tylko dobry nauczyciel i tego się trzymaj:)
Nauczycielka miała rację odnośnie podparcia ale to jest w zasadzie problem każdego, który nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiał i nie brał formalnych lekcji...
Odnośnie utworu "Hurt" przez cały czas brakuje mi w nim dołu ale to jest właśnie kwestia solidnej pracy nad zwarciem i podparciem, kompresją strun głosowych i odkryciem jak dać kopa do całości nie mordując jednocześnie głosu po zaśpiewaniu jednego kawałka.
Cudowne dzieci typu Christina Aguilera oprócz pracy nad sobą (o której mało kto mówi), mają zawsze "to coś" w genach i jest im zasadniczo łatwiej:)
Kierunek masz właściwy i masz bez wątpienia szanse na karierę... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgnieszkaW

|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 12:17 Temat postu: |
|
|
Dziękuje za odpowiedzi
Od czasu umieszczsenia tego postu mineło kilka tygodni, wydaje mi sie że "hurt" już wychodzi mi znacznie lepiej i przede wszystkim pewniej.
Wczoraj miałam możliwośc wystapienia pierwszy raz na scenie przed publicznością ponieważ brałam udział w przesłuchaniu do niewielkiego festiwalu.
Pierwszy raz w życiu poczułam na własnej skórze co to trema:-) (gardłoo mi sie całkowicie zacisneło, głos drżał)
Ale poszło mi w miare dobrze, publiczności i jury tak sie podobało ze zamiast dwoch konkursolwych utworów poprosili mnie o cztery:) no i najważniejsze- przeszłam do finału
Finał bedzie nagrywany a nastepnie umieszony w internecie także jak tylko sie pojawi, napewno go tu wkleje:-)
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gumi
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 16:49 Temat postu: |
|
|
Dziewczino
Jest całkiem nieźle bo:
-masz świetną ornamentacje, która musi być z samej natury no bo skąd jak ćwiczysz miesiąc.
-masz bardzo ładną barwę.
Ale:
-masz takie coś co ludzie w branży ( ) nazywają raspy voice. Czyli dajesz powietrze na nuty jak śpiewasz. No i niby fajnie. Ale ileż można!! Co mam na myśli to - Odtwórz sobie hurt jeszcze raz i posłuchaj jak C.A. śpiewa linie "i would tell you how..." a teraz odtwórz twoją.
Nie mówił bym jej że brakuje jej głośności bo nie o to chodzi. Chodzi o ścisk strun głosowych przez mięśnie powodujące edge. Czyli compression po Sls a curbing po CVT.
Bo jeżeli CVTek by cię usłyszał powiedział by "no czad tylko ona śpiewa w 1nym modzie, w neutralu"(no nie? Patrycja, Acaria?).
http://www.youtube.com/user/SingingSuccess#p/search/29/cYs13DeNm4A
Chord Tension.
A teraz szukaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
creep

|
Wysłany: Sro Paź 13, 2010 21:49 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie super, a na pewno będzie jeszcze lepiej, masz potencjał
Prosimy o nowe nagrania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swieta
|
Wysłany: Pon Paź 18, 2010 19:08 Temat postu: |
|
|
:D Witam Cię Agnieszko!!
Chcę Ci pogratulować!!
Masz bardzo ładną barwę głosu- przyjemnie się jej słucha, a utwór moim zdaniem wykonany naprawdę nieźle biorąc pod uwagę ilość czasu spędzonego na profesjonalnych ćwiczeniach głosu:)
Nie poddawaj się! Pracuj dalej!
Bo warto! Masz duuuży potencjał:)
Wszystkiego najlepszego!
Ania |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgnieszkaW

|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 16:03 Temat postu: |
|
|
Dziekuje bardzo za wasze opinie. Dwie ostatnie przeczytalam dopiero dziś- czyli rok po ich wystawieniu
W międzyczasie dużo ćwiczyłam. Jutro ląduje w sklepie muzycznym celem zakupienia mikrofonu i preampa. Na pewno wkrótce umieszcze nowe utwory i oby było tylko lepiej Dziękuje
Pozdrawiam
Agnieszka |
|
| Powrót do góry |
|
 |