forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Proszę o ocenę, porady i wskazówki odnośnie nagrań

EasyVoice

prosto o głosie

Proszę o ocenę, porady i wskazówki odnośnie nagrań

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> OCENA NAGRAŃ
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macct

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 21:50     Temat postu: Proszę o ocenę, porady i wskazówki odnośnie nagrań Odpowiedz z cytatem

Witam. Prosiłbym o ocenę poniższych nagrań, a także o wszelkie porady i wskazówki dotyczące tego, co należy poprawić, nad czym pracować i w jaki sposób. Od siebie mogę dodać tyle, że od czasu do czasu śpiewam, czasami coś nagram, właściwie to nigdy nie ćwiczyłem regularnie, a ostatnio miałem niestety bardzo długą przerwa w jakimkolwiek śpiewaniu, nawet nuceniu. W planach mam regularne ćwiczenie, postanowiłem nagrać trzy piosenki znajdujące się na poniższych linkach, aby dowiedzieć co należy od tej pory zmienić i jak...
Wielkie dzięki z góry!
Pozdrowienia! Smile

http://www.youtube.com/watch?v=daui_J66U8E

http://www.youtube.com/watch?v=7kutchiBcaw
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Hubbie92

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 21:57     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dżenezis wysłuchałem i powiem Ci, że warto pracować nad tym głosem, bo barwa jest bardzo fana. Dykcja troszkę do dorobienia, żeby było wyraźniej. Ogólnie to ten wokal troszkę schowany jest, skacze głośność popracuj nad ujednoliceniem. NA dzień dzisiejszy jest bardzo fanie. Śpiewać Kolinsa to ogromna sztuka.
Powrót do góry
Hubbie92

PostWysłany: Sob Lip 24, 2010 21:59     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Noooo jak usłyszałem mój ukochany Jesus he knows me to musiałem jeszcze coś napisać. Kurde bardzo mi się podoba. Przerobione jest to nagranie jak cholera, obronione. Słychać w Twoim vojsie inspiracje Filem ale to może nawet dobrze, bo to znakomity śpiewak i z roku na ok brzmi coraz lepiej. Bardzo mi się to podoba.
Powrót do góry
Radek

PostWysłany: Pią Lip 30, 2010 21:15     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Barwa jest chwilami zbliżona do Collins-owej...ciekawa sprawa!Smile
Są momenty gdzie jest zbyt nerwowo co skutkuje wyprzedzaniem podkładu.
Górki masz wykrzyczane i pchane z klatki piersiowej (patrz Genesis Covers Mix np. 3:12-3:15) bo nie pozwalasz na wejście w mix i nad tym najbardziej bym się skupił jeżeli pytasz "co należy od tej pory zmienić?".
Gorzej z odpowiedzią na pytanie "jak to zmienić?". Musisz zacząć pracować nad mostami i rejestrami w szczególności ćwiczyć rejestr głowy, który później w połączeniu z piersiowym daje mix a więc koniec z "wydzieraną" górą.
Dla zobrazowania, w 3:10 to "I dont know" zaatakowałeś "z piersi" i tam też zostało. Zabrakło mi w tym rezonansu głowy...Smile
Mam nadzieję, że to co napisałem ma jakiś sens i w jakimś stopniu Ci pomoże!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> OCENA NAGRAŃ Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: