| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
falkiner
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 20:04 Temat postu: Jak wyeliminować szczękościsk? |
|
|
| Czy są jakieś skuteczne sposoby na to, aby wyeliminować zjawisko szczękościsku podczas mowy? Ta przypadłość uniemożłiwia mi wyraźne mówienie. Kiedy skupiam się na tym, aby szerzej otwierać buzie podczas mówienia, wówczas wygląda to trochę śmiesznie, a zależy mi na naturalności. Czy jest jakiś sposób, żeby to wyeliminować i jak długo to zajmuje. Dzęki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pemi

|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 21:33 Temat postu: |
|
|
Wiesz takie cwiczenia nie trwaja bardzo dlugo ale sa strasznie nudne. Sprobuj z korkiem albo z marchewka robic standardowe cwiczenia dykcyjne _________________ 'To jak narkotyk na każdy ból'
Jeżeli masz jakiś problem, lub nie możesz czegoś znaleźć, napisz, chętnie pomogę
http://www.youtube.com/watch?v=9ndWkMP5qUU
proszę o komentarz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jesse
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 19:38 Temat postu: |
|
|
Czasami to kwestia psychiki, może boisz się reakcji na Twoje uzębienie,badz boisz się głośno mowić, dlatego masz szczękościsk,znam 2 osoby które miały podobne przypadki, i wlasnie to byla głowna przyczyna..(uzębienie)
Ćwicz na rrrrrrrrrrrr
użyj korka,idz do logopedy ?;> |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peewe
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 19:46 Temat postu: |
|
|
Mnie polecono jako wstępne ćwiczenia właśnie pod kontem wyeliminowania szczękościsku ćwiczenie z marchewką.
Kobieta kazała mi ukroić kawałek marchewki o długości moich dwóch palców w pionie, włożyć między zęby i jak najwyraźniej czytać tekst przez 5 min. Potem wyjąc marchewkę i czytać to samo Już widzę efekty Polecam:) _________________ Nie wierzę w talent, lecz silną wolę i determinację w dążeniu do celu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|