| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Dking

|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 19:32 Temat postu: Andrea Bocelli |
|
|
Wg mnie wspaniały śpiewak, jeden z niewielu który potrafi wyrazić swoją muzyką tyle emocji. Nie widzi od lat młodzieńczych - stracił wzrok grając w piłkę. Wrodzony talent.
Musiałem się podzielić pewnym duetem który mi chodzi po głowie od paru miesięcy i jeszcze mi się nie znudził... i pewnie nie znudzi.
| Kod: |
| http://pl.youtube.com/watch?v=3IyYqJyc-zk |
Na koniec dodam, iż ciekaw jestem, czy chociaż w pewnym stopniu da się tak nauczyć śpiewać? Czy śpiew operowy trzeba mieć we krwi? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cvalda
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 17:48 Temat postu: |
|
|
z tego co mi wiadomo nie każdy kto umie śpiewać może śpiewać operowo trzeba mieć do tego specjalne zadatki, głos musi być odpowiedni, ale myślę ze u tych mniej "operowych; da się to z czasem wyćwiczyć.
Ja osobiście nie przepadam i mój głos nie nadawałby się,.. tak mi kiedyś powiedział pewien nauczyciel który sam w operze śpiewa. trzeba miec operowy głos i tyle.
Pozdro:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 23:38 Temat postu: |
|
|
A ja chcę śpiewać rozrywkę a jak zaryczę basem to aż nauczycielkę od wokalu zatyka Mam tak kuźwa mocny głos, że aż się sam go boje. Wrzuciłem jakieś nagranie Ewy Farny - Tam gdzie Ty (tj. cover avrill) to ktoś mi napisał, że nie śpiewam, tylko się siłuje a ja jak podchodzę na tony takie co mi leżą w głosie to śpiewam cholernie mocno a mimo to bez problemu. Nie mam żadnego wysiłku a słychać to bardzo mocno i te dźwięki operowe jak się rozśpiewam dobrze brzmią na prawdę fajnie i są fajnie mocno osadzone i podparte ale ja chcę śpiewać rozrywkę i z moim głosem ciężko mi śpiewać Robbiego Williamsa, którego piosenki zajebiście lubię i chcę śpiewać, ale to bardzo wysoko i jest mały problem czasami Ale myślę, że operę też się da wyćwiczyć. Co prawda głos operowy może nadawać się do rozrywki i to bardzo dobrze ale głos rozrywkowy do opery trudniej już jest. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Janek
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 00:01 Temat postu: |
|
|
Jest takie stare, mądre powiedzenie: "Jeśli coś jest niemożliwe do zrobienia, znajdź kogos kto o tym nie wie - on to zrobi".
Wszystkiego da się nauczyć.
| Cytat: |
| Ja osobiście nie przepadam i mój głos nie nadawałby się,.. tak mi kiedyś powiedział pewien nauczyciel który sam w operze śpiewa. trzeba miec operowy głos i tyle. |
Uważam, że człowiek który nie wie jak coś zrobić, powinien się uczciwie do tego przyznać i na pewno nikt nie miałby mu tego za złe.
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak głos operowy, głos do rozrywki, LUDZIE! MACIE JEDEN GŁOS - WASZ GŁOS - JEDEN, JEDYNY, UKOCHANY "My preciousssss"
Jak ktoś coś mówi, to nie ważne kim jest, ile ma nagród, dyplomów, papierów, zawsze może się mylić. To Ty decydujesz o tym, co możesz, a czego nie. Tylko Ty!
Pamiętajcie, że taki SLS został stworzony właśnie do nauki śpiewu operowego, a działa dobrze również w innych gatunkach. _________________ Pozdrawiam!
Janek Gransort
http://wokalmania.pl & http://forum.wokalmania.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KiciA

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 10:58 Temat postu: |
|
|
Witam !
Jeżeli ktoś chciałby kupić ode mnie 2 bilety na m-ca stojące na koncert Andrei, to proszę pisać na maila:
ebf@poczta.fm
Sprzedam po kosztach, bo koncert jutro, a ja nie mogę iść, i nawet jeśli nie będzie daleko mogę się dogadać co do dojazdu, żeby odebrać.
Co do Andrei, piękny, fenomenalny głos, niby opera, ale on dla mnie zahacza o tyle rodzajów muzyki, że się to w głowie nie mieści:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|