forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Andrea Bocelli

EasyVoice

prosto o głosie

Andrea Bocelli

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dking

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 19:32     Temat postu: Andrea Bocelli Odpowiedz z cytatem

Wg mnie wspaniały śpiewak, jeden z niewielu który potrafi wyrazić swoją muzyką tyle emocji. Nie widzi od lat młodzieńczych - stracił wzrok grając w piłkę. Wrodzony talent.
Musiałem się podzielić pewnym duetem który mi chodzi po głowie od paru miesięcy i jeszcze mi się nie znudził... i pewnie nie znudzi.

Kod:
http://pl.youtube.com/watch?v=3IyYqJyc-zk

Na koniec dodam, iż ciekaw jestem, czy chociaż w pewnym stopniu da się tak nauczyć śpiewać? Czy śpiew operowy trzeba mieć we krwi?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Cvalda

PostWysłany: Czw Paź 30, 2008 17:48     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tego co mi wiadomo nie każdy kto umie śpiewać może śpiewać operowo trzeba mieć do tego specjalne zadatki, głos musi być odpowiedni, ale myślę ze u tych mniej "operowych; Very Happy da się to z czasem wyćwiczyć.
Ja osobiście nie przepadam i mój głos nie nadawałby się,.. tak mi kiedyś powiedział pewien nauczyciel który sam w operze śpiewa. trzeba miec operowy głos i tyle.
Pozdro:)
Powrót do góry
Hubbie92

PostWysłany: Wto Lip 28, 2009 23:38     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja chcę śpiewać rozrywkę a jak zaryczę basem to aż nauczycielkę od wokalu zatyka Smile Mam tak kuźwa mocny głos, że aż się sam go boje. Wrzuciłem jakieś nagranie Ewy Farny - Tam gdzie Ty (tj. cover avrill) to ktoś mi napisał, że nie śpiewam, tylko się siłuje a ja jak podchodzę na tony takie co mi leżą w głosie to śpiewam cholernie mocno a mimo to bez problemu. Nie mam żadnego wysiłku a słychać to bardzo mocno i te dźwięki operowe jak się rozśpiewam dobrze brzmią na prawdę fajnie i są fajnie mocno osadzone i podparte ale ja chcę śpiewać rozrywkę i z moim głosem ciężko mi śpiewać Robbiego Williamsa, którego piosenki zajebiście lubię i chcę śpiewać, ale to bardzo wysoko i jest mały problem czasami Smile Ale myślę, że operę też się da wyćwiczyć. Co prawda głos operowy może nadawać się do rozrywki i to bardzo dobrze ale głos rozrywkowy do opery trudniej już jest.
Powrót do góry
Janek

PostWysłany: Pią Sie 14, 2009 00:01     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest takie stare, mądre powiedzenie: "Jeśli coś jest niemożliwe do zrobienia, znajdź kogos kto o tym nie wie - on to zrobi".

Wszystkiego da się nauczyć.

Cytat:
Ja osobiście nie przepadam i mój głos nie nadawałby się,.. tak mi kiedyś powiedział pewien nauczyciel który sam w operze śpiewa. trzeba miec operowy głos i tyle.

Uważam, że człowiek który nie wie jak coś zrobić, powinien się uczciwie do tego przyznać i na pewno nikt nie miałby mu tego za złe.

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak głos operowy, głos do rozrywki, LUDZIE! MACIE JEDEN GŁOS - WASZ GŁOS - JEDEN, JEDYNY, UKOCHANY "My preciousssss" Smile

Jak ktoś coś mówi, to nie ważne kim jest, ile ma nagród, dyplomów, papierów, zawsze może się mylić. To Ty decydujesz o tym, co możesz, a czego nie. Tylko Ty!

Pamiętajcie, że taki SLS został stworzony właśnie do nauki śpiewu operowego, a działa dobrze również w innych gatunkach.

http://wokalmania.pl & http://forum.wokalmania.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
KiciA

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 10:58     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam !

Jeżeli ktoś chciałby kupić ode mnie 2 bilety na m-ca stojące na koncert Andrei, to proszę pisać na maila:

ebf@poczta.fm

Sprzedam po kosztach, bo koncert jutro, a ja nie mogę iść, i nawet jeśli nie będzie daleko mogę się dogadać co do dojazdu, żeby odebrać.

Co do Andrei, piękny, fenomenalny głos, niby opera, ale on dla mnie zahacza o tyle rodzajów muzyki, że się to w głowie nie mieści:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: