forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Bardzo ważne proszę o pomoc!!

EasyVoice

prosto o głosie

Bardzo ważne proszę o pomoc!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asik16

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 12:03     Temat postu: Bardzo ważne proszę o pomoc!! Odpowiedz z cytatem

Potrzebuję aby ktoś życzliwy zagrał mi najlepiej na paninie partie altów do utworów dzięki ci Panie,nieście chwałę mocarze,jesteśmy piękni twoim pięknem Panie oraz gaudeamus igitur. Jak narazie nie mam możliwości podania nut ale jeśli ktoś posiada to bardzo prosiłabym o nagranie tych partii i wysłanie na maila joasia16_1991@o2.pl To bardzo,bardzo ważne dla mnie i mam nadzieje,że znajdzie się ktoś kto zechce pomóc.Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Szczygieł

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 23:54     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skorzystaj z darmowych programów sieciowych. Wink Nie będziesz zdana na niczyją łaskę, a w dodatku unikniesz otrzymania błędnej partii. Podane przez Ciebie utwory są dość popularne, ale często melodia dla altów wygląda zupełnie inaczej - zależnie od osoby, która stworzyła opracowanie (nie mówię o kompozytorze). Przykładowa partytura "Gaudeamus Igitur" przeznaczona na chór żeński różni się diametralnie od tej na chór mieszany. Wiele w czytaniu utworu zależy też od tego, jak jesteście podzieleni wewnątrz chóru przez dyrygenta.
Dobrym programem, nie wymagającym niczego prócz ściągnięcia, odpowiedniego klikania w obrazki na górnym panelu i odtworzenia przyciskiem "play", jest Noteworthy Composer. Darmowa wersja testowa jest ograniczona tym, że jeden plik można zapisać tylko dziesięć razy (do obejścia - wystarczy skopiowanie nut do nowego dokumentu).

Do ściągnięcia tutaj.

P.S. Chyba nie muzykujesz na żadnym instrumencie, więc przypomnę, by uwzględnić znaki, które są przy kluczu (o ile w danym utworze są), a jakie obniżają i podwyższają dźwięki o pół tonu - to bemole i krzyżyki. Wink W Noteworthym musisz dopisać je przy każdej nucie, która znajduje się na danej linii. (Alty maja raczej niezbyt rozległe partie, więc nie mieszam Ci z zaznaczaniem ich w oktawie...)
Powrót do góry
Asik16

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 13:59     Temat postu: ;) Odpowiedz z cytatem

To już raczej nieaktualne znalazłam program i dobrze sobie z nim radze:) Alę dzięki wielkie za odpowiedźSmile A co do instrumentu to gram na gitarze tyle ze jestem samoukiem wiec nie znam sie na nutach za dobrze:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: