| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Caleb

|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 21:58 Temat postu: Suchość w ustach |
|
|
Zauważyłem ,że ostatnimi czasy coraz częściej robi mi się sucho w ustach przez co nie odczuwam swobody podczas mówienia.Mało tego popijanie wody nie bardzo poprawia ten stan :/ nie wiem co może byc przyczyną? U jakiego lekarza mógłbym zasięgnąć porady? Foniatra ,laryngolog ?
Czy są jakieś preparaty nawilżajace jamę ustną? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 15:26 Temat postu: |
|
|
zdaje sie ze ten temat byl juz chyba z tysiac razy xD
A preparaty to
woda xD
siemie lniane
i jakies farmaceutyki, znajdziesz je na easyvoice.pl w jakims artykule poswieconym farmaceutykom dla wokalisty _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miracle
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 19:59 Temat postu: |
|
|
olej z wiesiołka w kapsułkach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caleb

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 21:42 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedzi Mniemam ,że tego typu preparaty są dostępne w kazdej aptece bez recepty ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 04:59 Temat postu: |
|
|
woda mineralna w nie kazdej aptece ale w kazdym supermarkecie xD
siemie lniane - bez recepty
pozostale, w wiekszosci bez recepty, tz nie spotkalem sie jeszcze z jakims na recepte. _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gover

|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 12:22 Temat postu: |
|
|
kup se 3 tussipecty (bez recepty) i nie bedzie Ci przeszkadzac suchosc w gardle A tak na powaznie sa jakies syropki mukolityczne czy tam na lepsza prace sluzowki ale to juz lepiej lekarza sie poradzic  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 14:35 Temat postu: |
|
|
tussipect wrecz wysusza gardlo, bo to efedryna, a po 3 to zadnego powera nawet nie bedzie mial jesli to sugerowales... A preparaty mukofluityczne zwiekszaja tylko ilosc wydzieliny, a czy pomoze to w suchosci to nie wiem. _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peewe
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 17:19 Temat postu: |
|
|
Wiem ze ten temat byl juz tysiac razy podejmowany na forum ( jak piszecie powyzej :p) ale nic nie moge konkretnego zlalezc ;/
Podczas zajec wokalnych ciagle odczuwam suchosc w gardle - calkowity brak sliny;/ Nie wiem jak moge sobie pomoc w takiej sytuacji. W domu ok moza podgrzac deczko wode mineralna ale na lekcji?? Zimna woda dla rozgrzanych strun to jak wstrzas termiczny;/ Moj nauczyciel nie pozwala mi tez pic duzo wody gdyz jego zdaniem woda na rozgrzanych strunach dziala tak jak woda na rozgrzanym ciele podczas opalania ;/ Ponoc na pobudzenie sliny dziala sól - zaaplikowanie sobie szczypty soli do jamy ustnej ale nie bardzo mi sie to usmiecha przed taka lekcja ;/ Wiec jak inaczej?? Jak zwalczyc suchosc w ustach?? Mam problemy z nerwami z ktorych jedna z dolegliwosci jest tez suchosc w ustach ;/ Poradzcie cos.... _________________ Nie wierzę w talent, lecz silną wolę i determinację w dążeniu do celu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |