forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - (Brak pomysłu na temat;) )

EasyVoice

prosto o głosie

(Brak pomysłu na temat;) )
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marta:)

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 21:43     Temat postu: (Brak pomysłu na temat;) ) Odpowiedz z cytatem

Nie bardzo wiedziałam, gdzie to umieścić, więc stwierdziłam, że najlepiej będzie tu (żeby nikomu nie przeszkadzało Wink ) Teraz moje pytanie:)
http://pl.youtube.com/watch?v=UX9TClgghLg
0:42 i 0:50
Czy to jak ona tu "śpiewa" zależy od barwy, umiejętności czy to jest wrodzony talent? Rolling Eyes Pytałam kilku nauczycieli, ale każdy mówi coś innego. Mógłby ktoś pomóc? Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Miracle

PostWysłany: Wto Lip 29, 2008 22:34     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może tym razem ja się wypowiem bo dawno nic tu nie mówiłam Wink

Ta dziewczynka to naturszczyk, urodziła się z bardzo dobrymi warunkami głosowymi i muzykalnością, a umiejętności nabyła prawdopodobnie po prostu słuchając innych gwiazd... Smile Skubana Razz Tak się czasami zdarza Smile Uważam jednak, że ta chrypka którą dodaje w 0:42 i 0:50 nie brzmi zdrowo i nie jest dla niej dobra.

Tak małych dzieci nie można jeszcze uczyc spiewac bo mozna im bardziej zaszkodzic niz pomoc... mimo ze nie wszyscy pseudonauczyciele o tym wiedzą... Razz

Pozdrawiam! Smile
Powrót do góry
hayle

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 21:24     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eee tam naturszczyk, wogole brzmi to jak z filozofi pua.

jak co to mogla miec dobre srodowisko do rozwoju swojego glosu i tak sie stalo, a inni mieli gorsze i zaczeli sie blokowac a teraz musza najpierw pozbyc sie tych zlych przywyczajen blokujacych a potem dopiero rozwijac swoj glos.

A pozatym spojrzcie na jej pewnosc siebie gdy spiewa... a gdy konczy i normalnie rozmawia jest troszke niesmiala. Ona czuje sie w 110% konfortowo ze swoim glosem i z tym spiewaniem i tego mi zawsze brakowalo.

PostWysłany: Pią Sie 08, 2008 21:45     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hayle napisał:

A pozatym spojrzcie na jej pewnosc siebie gdy spiewa... a gdy konczy i normalnie rozmawia jest troszke niesmiala. Ona czuje sie w 110% konfortowo ze swoim glosem i z tym spiewaniem i tego mi zawsze brakowalo.

Fakt, też rzuciło mi się to w oczy Laughing Ale wracając do mojego pytania...Czy tego można się nauczyć i JAK się tego nauczyć? Wink
Powrót do góry
Miracle

PostWysłany: Sob Sie 09, 2008 01:54     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hayle napisał:

jak co to mogla miec dobre srodowisko do rozwoju swojego glosu i tak sie stalo, a inni mieli gorsze i zaczeli sie blokowac a teraz musza najpierw pozbyc sie tych zlych przywyczajen blokujacych a potem dopiero rozwijac swoj glos.

Oczywiście, że tak. To swoją drogą.

A tak na przyszłość: "filozofii" piszemy przez dwa "i" Wink
Powrót do góry
ruziaxd

PostWysłany: Nie Gru 07, 2008 04:42     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak można tak śpiewać ! ozdobniki są trudne na początku ale poudawaj że się złościsz ściśnij gardło i zrób tak żeby głoś ci drgał ja tak wyprodukowałam swoje ozdobniki i są nawet takie fajne ale z tym nie można przeginać ... powiem ci u mnie na początku to było zwane darciem pyska bo nie jest to proste myślę że jak poświęcisz temu godzinę dziennie przez jakieś 3 tyg - 6 mies to będzie w porządku może to trwać dłużej u mnie za nim pierwszy raz tak ścisnęłam gardło by wydobyć chrypkę minęło 2 tyg potem miałam bóle gardła za nim sie przyzwyczaiło bolało piekło i wpływa destruktywnie na głos Wink) ale jeśli nadal chcesz tak śpiewać to popatrz jessica sanchez wkłada w to całą swoją duszę i no i patrzmy na to że murzyni ogólnie mają lepsze warunki głosowe niż biali ludzie
maja inaczej ułożone struny głosowe my biali też mam inaczej w końcu rzadko o ciemny głos u białej osoby musimy wkładać więcej wysiłku w śpiewanie nasze ale na pewno nie jest to nie możliwe

"Muzyka jest większym objawieniem niż cała mądrość
i filozofia ! " Ludvik.Van.Beethoven
Powrót do góry
NiQa

PostWysłany: Nie Gru 07, 2008 12:55     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale ta Jessica nie jest raczej murzynką Very Happy
Powrót do góry

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 18:07     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chora jestem i spać nie mogę, więc w nocy naszło mnie kolejne dziwne pytanie... Very Happy Dlaczego kiedy mówię mam bardzo dziecinny głos, trochę wysoki i piskliwy, a kiedy śpiewam staje się on niski i taki jakby trochę podchodzący pod męski? Wink Na początku myślałam, że mi się wydaje, ale zapytałam kilku znajomych i mojego nauczyciela i mówią, że mam rację... Czy ktoś wie od czego to zależy?Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: