| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marta:)
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 21:43 Temat postu: (Brak pomysłu na temat;) ) |
|
|
Nie bardzo wiedziałam, gdzie to umieścić, więc stwierdziłam, że najlepiej będzie tu (żeby nikomu nie przeszkadzało ) Teraz moje pytanie:)
http://pl.youtube.com/watch?v=UX9TClgghLg
0:42 i 0:50
Czy to jak ona tu "śpiewa" zależy od barwy, umiejętności czy to jest wrodzony talent? Pytałam kilku nauczycieli, ale każdy mówi coś innego. Mógłby ktoś pomóc?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miracle
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 22:34 Temat postu: |
|
|
To może tym razem ja się wypowiem bo dawno nic tu nie mówiłam
Ta dziewczynka to naturszczyk, urodziła się z bardzo dobrymi warunkami głosowymi i muzykalnością, a umiejętności nabyła prawdopodobnie po prostu słuchając innych gwiazd... Skubana Tak się czasami zdarza Uważam jednak, że ta chrypka którą dodaje w 0:42 i 0:50 nie brzmi zdrowo i nie jest dla niej dobra.
Tak małych dzieci nie można jeszcze uczyc spiewac bo mozna im bardziej zaszkodzic niz pomoc... mimo ze nie wszyscy pseudonauczyciele o tym wiedzą...
Pozdrawiam!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 21:24 Temat postu: |
|
|
eee tam naturszczyk, wogole brzmi to jak z filozofi pua.
jak co to mogla miec dobre srodowisko do rozwoju swojego glosu i tak sie stalo, a inni mieli gorsze i zaczeli sie blokowac a teraz musza najpierw pozbyc sie tych zlych przywyczajen blokujacych a potem dopiero rozwijac swoj glos.
A pozatym spojrzcie na jej pewnosc siebie gdy spiewa... a gdy konczy i normalnie rozmawia jest troszke niesmiala. Ona czuje sie w 110% konfortowo ze swoim glosem i z tym spiewaniem i tego mi zawsze brakowalo. _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 21:45 Temat postu: |
|
|
| hayle napisał: |
A pozatym spojrzcie na jej pewnosc siebie gdy spiewa... a gdy konczy i normalnie rozmawia jest troszke niesmiala. Ona czuje sie w 110% konfortowo ze swoim glosem i z tym spiewaniem i tego mi zawsze brakowalo. |
Fakt, też rzuciło mi się to w oczy Ale wracając do mojego pytania...Czy tego można się nauczyć i JAK się tego nauczyć?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miracle
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 01:54 Temat postu: |
|
|
| hayle napisał: |
jak co to mogla miec dobre srodowisko do rozwoju swojego glosu i tak sie stalo, a inni mieli gorsze i zaczeli sie blokowac a teraz musza najpierw pozbyc sie tych zlych przywyczajen blokujacych a potem dopiero rozwijac swoj glos.
|
Oczywiście, że tak. To swoją drogą.
A tak na przyszłość: "filozofii" piszemy przez dwa "i"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruziaxd
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 04:42 Temat postu: |
|
|
tak można tak śpiewać ! ozdobniki są trudne na początku ale poudawaj że się złościsz ściśnij gardło i zrób tak żeby głoś ci drgał ja tak wyprodukowałam swoje ozdobniki i są nawet takie fajne ale z tym nie można przeginać ... powiem ci u mnie na początku to było zwane darciem pyska bo nie jest to proste myślę że jak poświęcisz temu godzinę dziennie przez jakieś 3 tyg - 6 mies to będzie w porządku może to trwać dłużej u mnie za nim pierwszy raz tak ścisnęłam gardło by wydobyć chrypkę minęło 2 tyg potem miałam bóle gardła za nim sie przyzwyczaiło bolało piekło i wpływa destruktywnie na głos ) ale jeśli nadal chcesz tak śpiewać to popatrz jessica sanchez wkłada w to całą swoją duszę i no i patrzmy na to że murzyni ogólnie mają lepsze warunki głosowe niż biali ludzie
maja inaczej ułożone struny głosowe my biali też mam inaczej w końcu rzadko o ciemny głos u białej osoby musimy wkładać więcej wysiłku w śpiewanie nasze ale na pewno nie jest to nie możliwe _________________ Sex&rock&roll ... Muzykalnie:)
"Muzyka jest większym objawieniem niż cała mądrość
i filozofia ! " Ludvik.Van.Beethoven |
|
| Powrót do góry |
|
 |
NiQa
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 12:55 Temat postu: |
|
|
Ale ta Jessica nie jest raczej murzynką  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 18:07 Temat postu: |
|
|
Chora jestem i spać nie mogę, więc w nocy naszło mnie kolejne dziwne pytanie... Dlaczego kiedy mówię mam bardzo dziecinny głos, trochę wysoki i piskliwy, a kiedy śpiewam staje się on niski i taki jakby trochę podchodzący pod męski? Na początku myślałam, że mi się wydaje, ale zapytałam kilku znajomych i mojego nauczyciela i mówią, że mam rację... Czy ktoś wie od czego to zależy? |
|
| Powrót do góry |
|
 |