| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mhr
|
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 12:01 Temat postu: glos radiowca |
|
|
| Witam,czy wie ktos moze jakie cwiczenia wykonuja prezenterzy radiowi w celu uzyskania tak glebokiego i niskiego glosu,a jak nie to do kogo sie mam udac w celu uzyskania tych informacji? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
disappearing_one

|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 22:30 Temat postu: |
|
|
Skorzystałeś z szukajki? To naprawdę nie boli...
Kojarzy mi się, że był tu kiedyś taki temat. Mogę Ci napisać to, co napisałem w tamtym temacie raz jeszcze: Michał Figurski mówił coś kiedyś (chyba u Wojewódzkiego, ale who cares?) o rzyganiu na sucho jako prastarej metodzie uzyskiwania głębokiego i niskiego głosu. Nie próbowałem nigdy, jeśli się na to zdecydujesz, to na swoją odpowiedzialność. _________________ ten post nie wnosi nic do tematu... tak sobie nabijam... w chamski sposób... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tary
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 20:58 Temat postu: |
|
|
po pierwsze prezenterami zostają ludzie z dobrymi głosami. po drugie owa głębia i moc o której wspominasz to kwestia znakomitych warunków studyjnych, wysokiej klasy mikrofonów, kompresorów, przedwzmacniaczy i odpowiedniej realizacji dźwięku. jednym słowem kupa szmalu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 01:18 Temat postu: |
|
|
eeee tam bull shit, zadna kupa szmalu.
Pamietam jak kiedys brat nie mial kasy i chcial najtanszym kosztem wesele zrobic to mu nagrywalem na kompakty gotowa muze wraz z zapowiedziami i po paru dniach pracy nad tym, aby te zapowiedzi brzmialy jakos fajnie, to w szkole na angielskim [kurde jak to fajnie bylo w szkole lol] zaczelem czytac jakis tekst i wszyscy zaczeli brechtac ze mnie, bo robilem to tak jak jakis spiker radiowy LOL
nawet nauczycielka mi powiedziala ze ja powinienem w radiu pracowac _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tary
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 09:32 Temat postu: |
|
|
no cóż to może zdradzisz nam ten cudowny sposób na osiągnięcie takiego rezultatu ? w końcu o to kolega pytał. albo sprzedaj go do radia - zaoszczędzą dzięki tobie kupę hajsu  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 19:05 Temat postu: |
|
|
przeciez, napisalem !
Cwiczyc i nagrywac sie i korygowac, az zabrzmi w miare dobrze, a potem bedzie coraz lepiej.... ja chyba tak zaczne robic ze spiewaniem to moze zaczne zajebiscie spiewac xD _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tary
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 09:33 Temat postu: |
|
|
| jeżeli dobrze zrozumiałem to starasz się naśladować głos spikera i w ten sposób ćwiczysz. wydaje mi się że po paru dniach jak napisałeś możesz nauczyć się jedynie mówić ala spiker ale nie wyrobisz sobie naturalnego ładnie brzmiącego głosu.według mnie trzeba nad tym regularnie pracować, szczególnie nad dykcją.i podobnie ma się to do śpiewu - nie wiem czy naśladując pavarottiego wyrobisz sobie rzeczywisty głosu pavarotta. Możesz zabrzmieć podobnie ale niekoniecznie będziesz wydobywał głos w ten sam prawidłowy sposób co przy intensywnym śpiewaniu szybko się na tobie odbiję. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hayle
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 17:44 Temat postu: |
|
|
ale barwy glosu sie nie da zmienic, mozna regulowac troche parametrow ale sama barwa jest zalezna od ksztaltu narzadow glosowych.
Jaka jest dla ciebie roznica miedzy mowic ala spiker a miec naturalnie ladnie brzmiacy glos ala spiker ?
Moze jesli chodzi o dykcje to sie zgodze, choc nie do konca, bo mi sie jakos tak zmienila na lepsze od wtedy. _________________ I'm still chasing my dreams... |
|
| Powrót do góry |
|
 |