| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Daria_16
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
d4mien
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 01:52 Temat postu: |
|
|
Nie mam pojęcia co Ty tam w ogóle próbujesz śpiewać,wokal zdecydowanie za cicho, w tle słyszę takie tati ta ti ta ti.. zapętlone przez 2:57 a podkład tak jakbym gdzieś go już kiedyś słyszał. Pytanie.. bo wyczytałem ,że jest to singiel z Twojej zbliżającej się "płyty". Nie powiem ,bo wyjść z czymś takim do ludzi to albo trzeba mieć cholerną odwagę i brak wstydu albo po prostu nie słyszeć tego co się daje do oceny i wglądu ,dlaczego pytam ? Bo usłyszałem to http://www.youtube.com/watch?v=WpNBBO87tu4&feature=related i ciężko mi było do siebie dojść przez dobre parę chwil. Pozdrawiam. _________________ Stay Heavy !!
http://www.lastfm.pl/user/D4mien94 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jesse
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 12:38 Temat postu: |
|
|
Pozwolę zacytać sobie tekst zdolnej wokalistki , polskiej wokalistki :
Prawdziwy fałsz, nie idę dalej
Showbiznes gra, to tylko dolary
Kukiełek czas zalewa, topi nas
Za refren "nana" przyda, proste, się
Dużo "lala" zamiast zwrotek
Na żywo wiesz - nie ma mowy!
Bo żywy śpiew wychodzi z mody
Kasia Wilk , Showbiznes ,
Singiel ? Z takim głosem ? Tylu zdolnych ludzi jest..ahhh  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pulf
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 15:35 Temat postu: |
|
|
Co do tej drugiej piosenki to przed dodaniem pogłosów czy jakiegoś tam echa najpierw należałoby to albo czysto zaśpiewać albo poprawić jakimś melodyne czy tam auto tune.
Ta pierwsza piosenka to faktycznie około 10cio sekundowy fragment powtarzany wielokrotnie po czym następuje jakiś niby instrumentalny przerywnik i znów powrót do tego samego zapętlonego fragmentu powtarzanego wciąż i wciąż, więc trudno cokolwiek o tym sądzić. Chyba tylko tyle, że trzebaby to rozbudować.
"Singiel ? Z takim głosem ? Tylu zdolnych ludzi jest..ahhh" wiesz myślę, że dziewczyna ma zamiar wydać ten singiel za pieniądze swoje czy raczej swoich rodziców być moze nagrać w domowym studio, więc nikomu nie odbiera mozliwości ani nic nikomu nie jest winna i wolno jej robić co chce, aczkolwiek moim zdaniem jeszcze sporo pracy przed nią, jeśli ma z tego wyjść coś sensownego.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arturek123

|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 22:03 Temat postu: |
|
|
Przepraszam ale to jest totalnie nie na miejscu.
1.Anglieska wersja .Nie wiem czy tam spiewasz czy mruczysz,zart jakis?.Slysze w tej linii melodycznej pare dzwiekow ktore sie powtarzaja.To jakis sam refren powtarzajacy sie ,flaki i olej.
2.Ja plone-Totalnie nie trzyma sie tonacji ,uszy mi pekaja.
3.Spiewasz przez nos.
4.Jesli chcesz spiewac to przed toba dluga droga;).
http://www.youtube.com/watch?v=b6oc56fRB54
Przypominasz mi ja
..Bylem z Toba bardzo szczery.Masz potencjal tylko musisz duzo cwiczyc.Zacznj od cwiczen sluchowych do czego polece Ci ear master pro.Cwiczenia na "nosowe spiewanie""podparcie przeponowe""Technika Wokalna".I tak pare ladnych lat .Nie poddawaj sie i walcz.A to co wrzucilas Aktualnie zepusuje Ci twoja reputacje.Nie uwazam sam sie za jakiegos dobrego,sam sie ucze ciagle:)Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 22:32 Temat postu: |
|
|
| Co do słuchu to ja CI polecam gitarkę, naucz się 6 podstawowych chwytów, graj sobie po trochu jakies łatwe piosenki i sobie je śpiewaj i po 2 tygodnaich bdzie duzo czysciej. Co do nagrania to napisze pozniej co wiecej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daria_16
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 20:41 Temat postu: |
|
|
Zdaje sobie sprawę z wielu niedoskonałości, ale chcę się uczyć, tylko muszę tz. chciałabym wiedzieć, czy to ma sens, czy mam jakieś realne szanse na posiadanie lepszego głosu, bo gdy ma się jakiś cel, gdy wiem,że to co zrobię nie pójdzie na marne łatwiej o mobilizacje, staram się pracować, na prawdę uwielbiam śpiewać, ale słysząc ciągłą krytykę chociażby z ust rodziców, którzy w kółko drą się żebym się zamknęła zaufajcie: nie jest łatwo no kurde, nie chce zrezygnować z nagrywania, bo na prawdę to coś fajnego, co mnie się bardzo podoba, co mnie kręci, tylko nie wiem co, jak, gdzie, jak ćwiczyć itp. itd.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daria_16
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 20:44 Temat postu: |
|
|
| ściągnęłam już ten program, będę ćwiczyć |
|
| Powrót do góry |