forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Utwor wlasny + teledysk ,milego odsluchu :)

EasyVoice

prosto o głosie

Utwor wlasny + teledysk ,milego odsluchu :)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> OCENA NAGRAŃ
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arturek123

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 02:27     Temat postu: Utwor wlasny + teledysk ,milego odsluchu :) Odpowiedz z cytatem

Hej zapraszam do obejrzenia naszego teledysku i wysluchania muzyki naszego autorstwa Smile

http://www.youtube.com/watch?v=RUXbM9FrydM
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patrycjaaricia

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 17:01     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super, swietnie ze robisz cos swojego, ze tyle zdzialales, ze idziesz do przodu i sie rozwijasz. Dla mnie ogromna niespodzianka i bardzo pozytywne zaskoczenie. Ogolnie podoba mi sie calosc. Sa rozne niedociagniecia ale i tak jest super. Ja gratuluje. Dzialaj dalej! Powodzenia
MarQmkm

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 23:10     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kapitalny głos:) Świetna linia melodyczna:) Falset masz cudowny:) Wysoki głos masz:) Jak w bridge'u atakujesz dźwięk "gis" to aż mam ciary:) Jeszcze raz gratuluję Ci barwy, techniki jak i umiejętności:) A co do nagrania, to ciut z tytułu instrumentarium:) i gitary strasznie stłumione, clean w porządku, ale ten przester tak jakby go nie byłoSmile więcej powera by to miało, gdyby było zmiksowane równolegle z Twoim wokalem:) Kurde, czekam na więcej:)

Pozdrawiam:)

www.myspace.com/marqmkm
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Hubbie92

PostWysłany: Pią Gru 09, 2011 23:38     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No stary próbki, które wrzucałeś tutaj były w stylistyce popowej, w takim Piaskowym klimacie brzmiałeś bardzo fajnie, kilka rzeczy dopracować, odjąć kozich momentów i by było już bardzo fajnie w popie. Ostatnie próbki, co gadaliśmy były bardzo ciekawe, bo nauczyłeś się chrypieć, wszystko ładnie ustawić i by było ok.

Co do tego nagrania to na wstępie powiem Ci, że to Twoja droga i to Ty wybierasz w sumie co chcesz grać i śpiewać. Jeżeli czujesz się w takim gatunku ok to no-problem. Nie mniej jednak myślałem, że poszedłeś w ambitniejszym kierunku a tutaj taka stylistyka jest disco-polo-rockowa, co jeżeli chodzi o mój gust to mi się nie podoba i to bardzo. Piosenka jest troszkę taka jakich wiele, o jakiejś tam kobiecie, taka serenada, tylko taka remizowa. Wiesz festyn gdzieś, ktośtam tańczy sobie, wy gracie. No taka remizowa stylistyka. Broń boże nie obrażaj się na mnie za to co piszę. Po prostu nie chcę, żeby wyszło, że jestem jakiś cham i chcę was demotywować, bo grać przecież umiecie, Ty fajnie śpiewasz, więc można kombinować z brzmieniem i z tworzeniem piosenek. Pisze krytycznie, bo nie jesteście kapelą, która gra 40 lat i ja nie jestem wielkim krytykiem, który was chce wyzywać poniżajac 40 letni dorobek, broń boże. Dopiero zaczynacie, wiec mam obowiązek szczerze napisać. Sam w sobie wokal tez jest tak jakoś dziwnie zmixowany, brzmi to tak, że wiele rzeczy przykrywa.
Podsumowując to po prostu ta piosenka i ta stylistyka to nie moja bajka. Teledysk jest nawet z pomysłem, bo nie macie nie wiem jakiego budżetu i nie ma tam żadnej baby u was z sylikonowymi cyckami, która nimi poświeci na jakiej pustyni w ameryce, wiec teledysk jest ok, tylko co do piosenki to niestety jestem na nie. Na plus jest to, że staracie się tworzyć, umiecie grać, tylko jeszcze musicie poćwiczyć z kreatywnością no i text musi mieć jakieś przesłanie, o czymś opowiadać, a nawet jak o czymś opowiada to musi być bardziej poetycko lub mniej napisany ale tak, żeby brzmiał fajnie, zobacz Piaska chociażby texty. Także powodzenia życzę i nie zniechęcać się.
Powrót do góry
pulf

PostWysłany: Sob Gru 10, 2011 15:18     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Plus za to, że potrafisz/potraficie napisać chwytliwą melodię no i w ogóle za to , że sami tworzycie. To się chwali. Ważne żebyście mieli odbiorców, których gust się będzie z waszym pokrywał, bo nie wiem ile macie lat ale gust pewnie juz macie ukształtowany i jeśli gracie taką muzykę, a nie inną, to widocznie jest ona w waszym guscie i wiele się już nie zmieni w tej kwestii.
Powrót do góry
pulf

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 16:13     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przesuchałam jeszcze raz na lepszych słuchawkach, bo myślałam, że to wina słabych głośników ale naprawde ten utwór jest jakoś trzeszcząco nagrany, że trudno go przesłuchać przez tą jakość. Przy okazji stwierdziłam, że ta piosenka ma wielki potencjał komercyjny Wink
Tylko nagrać demo lepszej jakości i karierę robić Smile
A przy okazji - wystarczy dopisać trochę mniej dosłowny tekst i jakość tej piosenki natychmiast by poszła więcej niz 100% w górę.
Powrót do góry
arturek123

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 22:16     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki bardzo za komentarze ;)Pulf ale u nikogo nie trzeszczy ,dziwne ;d u mnie na sluchawkach akg k 77 nie trzeszczy na wiezy nie na cretive 5.1 tez nie w samochodzie nie i u znajomych nie ;p.Na odsluchach tez nie trzeszczy u znajomka.To taka piosenka bardziej dla kobiet.Obecnie pracujemy na czyms z jajem Smile
Powrót do góry
pulf

PostWysłany: Nie Gru 18, 2011 00:26     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no właśnie stwierdzilam, ze może mam cos z karta dzwiekowa czy cos, bo mi niektóre głośniejsze piosenki trzeszczą. co ciekawe ciche dzwieki brzmia raczej normalnie Cool
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> OCENA NAGRAŃ Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: