forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Co to za głos?

EasyVoice

prosto o głosie

Co to za głos?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> PYTANIA DO EKSPERTA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kiwid

PostWysłany: Wto Maj 17, 2011 13:56     Temat postu: Co to za głos? Odpowiedz z cytatem

Witam,
jestem zielony w temacie i potrzebuję pomocy. Chcę zacząć pracę nad swoim głosem. Na początek chciałbym poprosić o określenie jakim głosem dysponuję. Zrobiłem taki test przy użyciu programu Praat, nagrywając kolejno do,re,mi,fa,so,la,si,do. Oto co mi wyszło:

1. do - 117 Hz
2. re - 132 Hz
3. mi - 154 Hz
4. fa - 179 Hz
5. so - 187 Hz
6. la - 209 Hz
7. si - 233 Hz
8. do - 255 Hz

Czytając tekst osiągam 130Hz-160Hz.

Co to za głos?

PS. jestem mężczyzną lat 26
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
last_child

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 10:08     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nagraj sie i wyslij a nie hercami podajesz. powiedz coś normalnie, tak jak mówisz z rana przeczytaj jakis tekst i bedzie wszystko wiadomo Smile
Powrót do góry
kiwid

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 13:06     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

last_child napisał:
nagraj sie i wyslij a nie hercami podajesz. powiedz coś normalnie, tak jak mówisz z rana przeczytaj jakis tekst i bedzie wszystko wiadomo Smile

http://w372.wrzuta.pl/audio/2e1ooN7ajvQ/glos_26_lat
Powrót do góry
Pemi

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 18:25     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tenor

Jeżeli masz jakiś problem, lub nie możesz czegoś znaleźć, napisz, chętnie pomogę Wink

http://www.youtube.com/watch?v=9ndWkMP5qUU
proszę o komentarz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kiwid

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 19:25     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy nie brzmi trochę gejowsko?
Powrót do góry
Patrycjaaricia

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 19:50     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Twoj glos brzmi jak Ty, nie jak moj, nie jak Bon Jovi, nie jak Kevin Costner tylko jak Ty. Jest wyjatkowy i niepowtarzalny bo jest Twoj. Co to za przyjemnosc miec glos jak ktos. Ja tam sie ciesze ze nikt nie ma glosu jak ja, nawet jesli ktos by mi zarzucil ze czegos mu brakuje.
Na raze jest troche niesmialy i malo pewny siebie, bo mozliwe ze tak sie czujesz. Ale jak poczujesz sie pewniej i przestaniesz byc niesmialy to i glos sie zmieni bo glos odzwierciedla nas samych, nasza osobowosc.
A pytanie o gejowatosc .... Zarzucil Ci to ktos ze sie tym martwisz czy sam swoj glos tak postrzegasz?
kiwid

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 20:06     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

usłyszałem już kilkakrotnie od kumpli "nie piszcz" Confused

niby tenor brzmi dobrze:) przynajmniej mam takie skojarzenia (andre boccielli)

ale chyba jednak wolalbym nizszy glos.. Embarassed w towarzystwie mam tendencję do podwyzszania głosu (czesto slyszę "przestan się podniecać Mad )

przed chwila na necie wyszukałem ze glos meski to 128Hz, czy ja mając 140hz mogę zejsc w dół o te 10-20Hz?
Powrót do góry
Patrycjaaricia

PostWysłany: Sro Maj 18, 2011 20:44     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie jestem specjalista, tylko amatorem, wiec to co pisze nie jest tak pewne jak wiedza specjalisty. Staram sie pisac to co wiem z ksiazek czy z wlasnego doswiadczenia i mam nadzieje ze nie powiem Ci nic co nie jest zgodne z prawda.
Z tego co wiem w wielu przypadkach glos ktorym poslugujemy sie na codzien nie jest dokladnie tym glosem ktory jest naszym prawdziwym glosem. Dzieje sie tak dlatego ze glos odwiezrciedla wlasnie nas samych, nasz stan emocjonalny, nasz charakter czy problemy, nawet problemy zdrowotne.
Jesli cos jest nie tak zaraz slychac to w glosie. Jesli ktos jest skryty i nie lubi okazywac swoich emocji glos bedzie to odzwierciedlal.
Ja dlugi okres czasu mowilam i spiewalam wyzej niz powinnam. I o ile w spiewie juz potrafie to moje naturalne brzmienie odnalezc tak w mowie mimo swiadomosci ze mowie za wysoko ciezko mi to przeskoczyc i tylko sporadycznie ujawnia sie moj naturalny glos.
A to dlatego ze jestem bardzo skryta.
Byc moze jest podobnie u Ciebie -ale to tylko moje przypuszczenia. Jesli w dziecinstwie Twoi rodzice nie pozywali Ci okazywac jakichs emocji, np zlosci Twoj glos moze brzmiec delikatniej.
No ale to tak ciezko zgadnac. Sam sproboj sobie przypomniec jak u Ciebie bylo.
Wez sobie np wiersz, czy tekst piosenki ktory Cie porusza i jest dla Ciebie wazny i postaraj sie przeczytac tak jak Ty go czujesz, jakbys chcial przekazac wszystkie emocje ktore w Tobie porusza, starajac sie byc w pewlni soba i sobie nagraj i posluchaj.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> PYTANIA DO EKSPERTA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: