forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - MLN or CURBING sonda

EasyVoice

prosto o głosie

MLN or CURBING sonda
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> WOKALISTYKA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
devaitis

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 02:11     Temat postu: MLN or CURBING sonda Odpowiedz z cytatem

http://www.box.net/shared/m68enm3mko

Zapraszam do sondy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ozzy

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 02:25     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MLN. Masz wszystkie elementy potrzebne do Curba, oprócz głośności.

Jest za cicho i łatwo według mnie. Jak ja ciągnę takie dźwięki, to wkładam w to o wiele więcej wysiłku.

Druga sprawa to samogłoski. "I" byś na takiej wysokości w Curbingu nie pociągną, a nie słyszę żebyś przechylał do "Y".

Jak ktoś wie lepiej to niech mnie poprawi Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
devaitis

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 02:35     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ozzy.

Ja znam odpowiedz od nauczuciela CVT. Ale to sonda.

Każdy wyraża własną opinię.

Jestem wdzięczny za Twoją.

PS: Oczywiście plik został obrobiony. Compressia mam nadzieję, że niesłyszalna plus EQ i duży pumping reverb.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gilbert

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 05:04     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stawiam na fake Curbing (nie neutral, nie curbing) - może coraz bliżej mu curbowi...aaale jeszcze to nie to.

Znajdź Overdrive. Poznaj ciemna strona mocy!

Sonda hmmm... na co Ci to? skoro wiesz lepiej.
Mawiają, że jedna opinia eksperta warta 1000 innych - ale w śpiewie liczą się Twoje odczucia przed ekspertem i pozostałymi.

Widać, wcale nie jesteś pewien swoich odczuć (szukasz tylko potwierdzenia swoich domniemań w opiniach innych) .
Za prawdę powiadam Ci - jeeeźli raz scentrujesz Curba, dane Ci będzie wyzbyć się wątpliwości i nie będziesz musiał pytać nikogo czy jesteś w centrum, a nawet jeśli byś je zagubił - o drogę doń obcego, daremnym pytanie będzie. Gdyż droga ta najbardziej tkwić w Tobie pocznie jako te ziarno co zasiane w polu wypuszcza pęta w Twoim przybytku, któreś to ogrodził jako swoje.
Patrycjaaricia

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 11:55     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie tez brzmi jak MLN, nie ma tego powera i nie ma głośnosci, przeciez wystarczy porównać z osoba ktora to zaspiewa w curbingu i od razu slychac ta roznice.
Powrót do góry
Dking

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 14:42     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja popieram Gilberta. Nie ma tu tego curbingowego powera. Zwłaszcza, że to już jest dość wysoko więc powinno być to całkiem głośne.
Caleb

PostWysłany: Sob Mar 19, 2011 15:43     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem MLN ze stabilną "SLS-ową" krtanią lub jak kto woli fake curbing. Pewnie Seth lub Brett powiedzieliby, że to coś w rodzaju high mixu Smile

Bazując jednak na modach, to moim zdaniem jeszcze nie jest to curbing, chociaż jesteś coraz bliżej. Jak na moje uszy za mało wysiłku, śmiałości i jednak większy hold bym dodał.
Powrót do góry
Gumi

PostWysłany: Pon Mar 21, 2011 18:54     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się tam wstrzymałem od głosu w temacie CVT, to teraz się wypowiem.

ale zanim chciałbym się dowiedzieć skąd wyście wzieli ten termin że jakiś mod jest Fake? bo w nowej książce niema tego w ani jednym miejscu.

No więc, spotkałem się na forum CVT z takim stwierdzeniem, nawet od Teachera autoryzowanego, że neutral z holdem, chociaż jak coś ma hold to ja już na to mówie curbing.

Ja bym powiedział że to co ty robisz to za mało holdowany curbing (ale w ciąż curbing), czyli to co oni mówią - szukaj tego cry'ju, a wtedy znajdziesz power na jakim ci zależy.
Uważam że ten przykład który wrzucił gilbert jest najlepszy i powinien ci pomóc http://dogman.wrzuta.pl/audio/0SEg7ZWVeZA/fake_curb_and_real_curb
też tak umiem zrobić i to jest po prostu kwestia wyczucia swojego hold'a.

No i jeszcze pragnął bym napomknąć o tym co już raz kiedyś wspomniałem wtedy jak próbowałem ci udowodnić że to nie jest MLN - czyli break.
Jak umiesz sie z tej koordynacji przełamać to mamy g@#$% do gadania, bo to znaczy że musi być chodź trochę metalu w twoim trybie.

Ale ja nadal twierdze Curbing - słaby hold
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> WOKALISTYKA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: