| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kajo
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 21:12 Temat postu: Muzyka hip hop. |
|
|
Witam. Mam 14 lat od jakichś 2 lat interesuję Hip Hopem i nie chodzi mi tu o pseudo raperów typu Firma, Peja, Tede itd,itp lecz o prawdziwych Raperów jak 2pac lub coolio.
Mój nauczyciel powiedział mi że mam talent do wierszy napisałem ich wiele, większość o miłości postanowiłem przełożyć to na muzykę lecz prawie wszystkie teksty wylądowały w koszu ale koniec tego chwalenia się bo to i tak nic nie da. Mam do was tylko jedno pytanie, jak śpiewać Hip Hop, czy są specjalne lekcje właśnie tego stylu, z góry dziękuję.
Pozdrawiam Kajo
PS: Jeżeli chcecie mogę podać wam jeden tekst który napisałem mając 13 lat. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kkkkkk
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 21:34 Temat postu: |
|
|
Podaj. _________________ Jestem ignorantem, nie sugeruj się za bardzo moją opinią. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kajo
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 21:39 Temat postu: |
|
|
Gdybym mógł powrócić do czasów beztroskiego dzieciństwa, gdy nie musiałem martwić się o życie, gdy biegałem po placu bez koszulki, gdy poznałem pierwszą miłość i dzień gdy dostałem po mordzie, to nie wróci, wspomnienia pozostaną.
Żyjemy w czasach gdzie śmierć czeka za rogiem, nasz własny anioł odwraca się od nas, ludzie patrzą jak na zwyrodnialca a diabeł czeka na nasz błąd.
Powiedź mi czy widzisz grób kobiety która poszła odebrać dziecko lub chłopaka który zabił aby pomóc babci, diabeł nas sądzi a my na to nie zważamy i patrzymy tylko na nasze dobro nie patrząc na bliźniego swego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
devaitis
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 22:45 Temat postu: |
|
|
Całkiem głębokie jak na 14latka.
Obrobię Ci go lekko:
Diagnostyka życia w skrócie mi umyka
W miłości uniesieniu, w porażek niespełnieniu
W uderzeniu, w zdradzie, w myślach moich bracie
Tę chwilą jedyną jak szach po kumpla macie.
Z emblematem zejścia z góry obdarzony
Widzę w krzywym sercu wcisk smyczy rozluźniony
Czekasz na mnie chłopcze? Zdziwisz się po chwili
Tak jak zdziwili się Ci którzy we mnie nie wierzyli
Oceniasz ocenę pod rozwagę wziętą
Udajesz grę kartami niewłaściwie rozpoczętą
Z egoizmem w głównej roli w teatrze marionetek
Budujesz budowle projektem okrzykniętą
Masz i Rapuj Brachu! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kajo
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 22:55 Temat postu: |
|
|
devaitis szczerze, do dupy jest mój tekst krytyka to dla mnie nie nowość.
A wracając do lekcji Hip Hopu istnieją takie?.
Ostatnio zmieniony przez Kajo dnia Wto Sty 25, 2011 22:58 , w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dking

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 22:57 Temat postu: |
|
|
Dev jeśli to twoje to całkiem spoko ;D Ja się nie znam na rapie ale brzmi to całkiem w pytę.
Co do autora, gust jeszcze Ci się może nieźle zmienić
Anyway, rapuj dla siebie, chyba, że chcesz skończyć jak Biber.
Pomijam jego image, ale 14 latek śpiewający o imprezach, miłości etc. To takie nooo, trochę śmieszne ;p
Co do twojego tekstu to hm, trochę płytki. Ale nie przejmuj się młody jesteś, wyrobisz się. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kajo
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 23:11 Temat postu: |
|
|
Myślałem że natrafię na kolejne forum gdzie ludzie będą pisać "Daj se spokój, bo i tak ci się nie uda", "tak jak kolega wyżej napisał" ale się pomyliłem. Na razie pisze teksty i ćwiczę w FL Studio gdy głos pozwoli kupie mikrofon i zacznę powoli nagrywać.
Dziękuję bardzo Dking podniosłeś mnie na duchu.
Pozdrawiam i życzę sukcesów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycjaaricia

|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 23:40 Temat postu: |
|
|
| Kajo napisał: |
| A wracając do lekcji Hip Hopu istnieją takie?. |
Ja o takich nie slyszalam. Nie znam sie na hip hopie. W hip hopie CHYBA nie ma az takiej potrzeby panowania nad dzwiekiem. Bardziej rytm, dykcja no w sumie oddech.
Zawsze mozesz wlasnie te rzeczy cwiczyc. No i oczywiscie pisanie wlasnych tekstow tez. Nie zniechecaj sie krytycznymi opiniami. Dla kazdego kto w jakis sposob sie publicznie wyraza krytyka to chleb powszedni. _________________ A moje sny jak ptaków klucz, lecą posłusznie do celu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|