| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
moojaa
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 14:56 Temat postu: jak się uczyć sls |
|
|
| zamierzam rozpocząć ćwiczenia z kursu sls singing for the stars, szczerze sie przyznam nie mam teraz czasu na przczytanie całej książki, a pisze, zeby nie przechodzić do kolejnych ćwiczeń jak sie nie opanuje poprzedniego. Czy to oznacza że przez kilka tygodni mam robić tylko brrr jak w pierwszym ćwiczeniu? I czy mam definitywnie zapomnieć o tym co się uczyłam do tej pory, czyli korzystać z przepony i dbać o uniesione podniebienie miękkie, czy mogę to łączyć? Doradźcie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
devaitis
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 15:46 Temat postu: |
|
|
Czy to oznacza że przez kilka tygodni mam robić tylko brrr jak w pierwszym ćwiczeniu
Tak.
I czy mam definitywnie zapomnieć o tym co się uczyłam do tej pory, czyli korzystać z przepony i dbać o uniesione podniebienie miękkie, czy mogę to łączyć?
Trudna i dość złożona odpowiedz na to pytanie bywała już przedstawiana na łamach forum.
W skrócie zależy to do wielu czynników. Nie będę próbował dawać jednoznacznej odpowiedzi. Na razie powinno Ci wystarczyć: I tak i nie.
Życzę wytrwałości w ćwiczeniach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
devaitis
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 15:50 Temat postu: |
|
|
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moojaa
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 15:55 Temat postu: |
|
|
| o rety... a mogę sobie chociaż śpiewać tak żeby nie uschnąć z tęsknoty do śpiewania, czy też nie zalecane? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moojaa
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 15:58 Temat postu: |
|
|
| aha i jeszcze jedno, jak poznam, że nadszedł moment, w którym moje brrr jest idealne? Czy mam je zrobić przez całą skalę w ćwiczeniu, czy to się jakoś czuje? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
devaitis
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 16:35 Temat postu: |
|
|
a mogę sobie chociaż śpiewać tak żeby nie uschnąć z tęsknoty do śpiewania
Tak
jak poznam, że nadszedł moment, w którym moje brrr jest idealne?
Prześlij próbke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
moojaa
|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 17:10 Temat postu: |
|
|
dzięki jeśli jeszcze ktoś ma jakieś rady to chętnie posłucham  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acaria

|
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 17:21 Temat postu: |
|
|
| moojaa napisał: |
| aha i jeszcze jedno, jak poznam, że nadszedł moment, w którym moje brrr jest idealne? Czy mam je zrobić przez całą skalę w ćwiczeniu, czy to się jakoś czuje? |
Tego ćwiczenia nie da się robić źle. Jak robisz źle to nie wychodzi, bo nie ma koordynacji między oddechem a wiązadłami głosowymi i nie brzmi.
Gdy już umiesz robić poprawnie, to sprawdzasz czy udaje się zrobić bez użycia rąk (bez lekkiego przytrzymania policzków kciukiem i palcem wskazującym lub palcami wskazującymi).
Jeśli zabrzmi tak jak przy użyciu (jest tam lekka różnica oczywiście) to znaczy, że już umiesz. Tyle. _________________ http://myspace.com/hushpl
http://rockowespiewanie.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|