forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Jąkanie

EasyVoice

prosto o głosie

Jąkanie

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> PSYCHOLOGIA GŁOSU
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
luc1d

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 09:48     Temat postu: Jąkanie Odpowiedz z cytatem

ADMIN: zgodnie z regulaminem "Zabronione jest używanie wyrazów niecenzuralnych oraz obrażanie innych użytkowników forum. "

Wpis został w związku z tym usunięty.

pozdrawiam Karol

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patrycjaaricia

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 10:55     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz to jest forum wokalne i nie wiele z nas zna sie na logopedii. Niby spiew a mowa sa rzeczami niezwykle podobnymi ale na jąkanie sie zapewne sa jakies cwiczenia. Nie wiem czy ktos z forumowiczow je zna. Ja osobiscie nie znam. Po za tym sama znam 2 osoby jakajaca sie i wcale nie uwazam je za debili....Poza tym im bardziej wstydzimy sie swojego problemu (wyolbrzymiajac go w swojej glowie do niebotycznych rozmarow) tym problem staje sie naprawde wiekszy. Sama nie moge buzi otworzyc zeby zaspiewac przed kims bo moj glos zaczyna wyprawiac straszne cuda - bo sie wstydze i tez nie umiem sobie tego w glowie przerobic zeby to zmienic. Wiele osob Cie rozumie, i wiele wcale nie uwaza Cie za gorszego (niestety kazdej zakompleksionej osobie, w tym mnie tez) wydaje sie ze jest sie najgorsza sierota na swiecie i nikt nie ma juz gorzej, ze to my jestesmy Ci najgorsi a wystarczylo by wiecej wiary w siebie ale taka praca nad soba jest bardzo trudna. Najwiekszy wrog siedzi w naszej glowie i to z nim toczymy najciesza walke. Pokonac swoje obawy = wygrac zycie, bo jak pokona sie swoje leki to wtedy mozna juz osignac wszystko. Dlatego warto probowac. Udaj sie do logopedy i zacznij szukac info w necie jak podniesc swoja samoocene. Ja z moimi problemami walcze tak jesli sie czegos boje to ide to zrobic, im wiecej razy robie to czego sie boje tym za kazdym razem jest mi latwiej (chociaz wciaz mam trudnosci ze spiewaniem przed kims, ale licze ze takimi malymi kroczkami uda mi sie w koncu ten strach pokonac).
Pemi

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 11:47     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Administrator naszeego serwisu Sylwia Prusakiewicz jest logopedą.

Nie przeczytałem całego tekstu, bo jest strassznie długi.
Ludzie, których odpycha to, że się jąkasz, nie są warci tego żebyś ich nie odpychał.

Coraz częściej spotykam osoby, które mają taki problem jak Twoj i wydaje mi się, że w 80% leży problem w ich psychice, oni tak naprawdę boją się powiedziec coś co może zostac dziwnie odebrane.
Zaś te 20% to są zwykłe problemy logopedyczne, które PODOBNO da się wycwiczyc.
Musisz się udac do dobrego specjalisty, oraz popracowac nad pewnoscią siebie, bo to Ci w czymś pomoże na pewno. Olewaj to jak reagują na Twoje mówienie ludzi, po prostu czuj się jak byś mówwił za każdym razem coś błahego na do czego ludzie nie przywiązują wielkiej wagi

Jeżeli masz jakiś problem, lub nie możesz czegoś znaleźć, napisz, chętnie pomogę Wink

http://www.youtube.com/watch?v=9ndWkMP5qUU
proszę o komentarz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> PSYCHOLOGIA GŁOSU Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: