| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
spiewak
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 22:06 Temat postu: Proszę o konstruktywne opinie i uwagi. Nagrania |
|
|
Witam, proszę o opinie na temat moich nagrań
pod tym linkiem są w odtwarzaczu wszystkie nagrania.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycjaaricia

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 16:38 Temat postu: |
|
|
Adamie kurcze nie podoba mi sie Twoja barwa ani interpretacja do mnie wogole nie przemawia. Nie wiem czego ale strasznie mi czegos brakuje w Twoich wykonaniach. _________________ A moje sny jak ptaków klucz, lecą posłusznie do celu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acaria

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 17:00 Temat postu: |
|
|
Liryczny tenor? Taki delikatny. Przy tym jeszcze dodajesz powietrza trochę do wokalu, więc to potęguje tę lekkość. Barwa jaka jest taka jest, nie przeskoczysz. Trochę chłopięca.
Śpiew operowy będzie wymagał od Ciebie pracy. Myślę, że dużo pracy, bo tak jak piszesz technika jest bardzo ważna. Trochę nie wiem w jakich rolach się widzisz, bo mając taki delikatny głos, mam wrażenie, że nawet na granicy kontratenora, nie słyszę Cię w jakiś wypasionych ariach tenorowych Ale to jeszcze może się zmienić. Brzmisz dość delikatnie jeszcze, musisz trochę wyrównać skalę.
Technicznie jest trochę zonków. Jak interesują Cię szczegóły, to przeanalizuję dokładnie i pchnę info. Na priv.
Bardzo lubię "Fly me to the Moon" i Twoja interpretacja mogłaby być fajna, gdyby nie brudy. W angielskim nie błyszczysz.
Potencjał jest i umiejętności pewne też. Pracuj a z czasem będzie dużo lepiej.  _________________ http://myspace.com/hushpl
http://rockowespiewanie.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 17:10 Temat postu: |
|
|
| Jak dla mnie to Twój głos by się nadał do popowych delikatnych balladek. Jest coś urokliwego w nim, taka barwa chłopięca ale to w sumie dobrze. Jej portret super jak dla mnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiewak
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 17:14 Temat postu: |
|
|
Dzieki za opinie. Acaria. Dobrze zauważyles że jest to liryczny glos. Powiem szczerze że jestem zly na nauture.. niestety mutacja dala sie we znaki i musze zaczynac od nowa klarowac barwe. Ja tutaj .. hmm tak jakby markowalem przy tych utworach. Nie dawałem czadu. Potrafie przyciemnic barwę ,, zrobić bardziej operowa ale to niezbyt pasowalo do tych utworów. Nie jestem nastawiony na 100 % na opere. Sam nie wiem jeszcze jaki styl chce preferowac. Gram na pianinie jazz, i spiewam tez jazz.. Narazie bawie sie w teatrze muzycznym jako aktor i wokalista i sprawia mi to frajde. Faktycznie jest zonkow technicznych. Ale niestety wszystkiego nie da sie zrobic. Dopiero po nagraniach jak slucham utworu to wtedy zdaje sobie sprawe ze w niektorych miejscach moglo by byc inaczej. Chciałbym prosić pana o szczegóły na priv , ponieważ ciekawi mnie opinia. Szczególnie błedy techniczne. Będe wiedział nad czym pracować
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vivienne

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 20:51 Temat postu: |
|
|
| Nie podoba mi się jak śpiewasz. Może i technicznie jest dobrze, ale nie podoba mi się Twój głos. Po prostu wydaje mi się trochę sztuczny. Ale ty chyba w ogóle nie fałszujesz, co? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
spiewak
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 21:00 Temat postu: |
|
|
| Dzieki za opinie vivienne. Cieszę sie że ludzie na forum piszą faktycznie to co czuja i myśla. Hmm , powiem szczerze że sam nie jestem zadowolony z tych nagrań może faktycznie trochę za bardzo kładę nacisk na technike. Małym usprawiedliwieniem (bardzo małym ) jest fakt gdy nagrawałem w studio był ze mną nauczyciel od spiewu i starałem sie spiewać wszystko na 100 % technicznie. Normlanie na koncertach to zawsze jest adrealina, publiczność , zabawa i wtedy jest luz i wyglada to troche inaczej niz na nagraniach ( to są tylko opinie moich znajomych) Postaram sie nagrać inne kawałki. Nagram Juz nie zapomnisz mnie w obnizonej wersji Roberta Janowskiego. Ja wql jestem baryton , a spiewam piosenki tenorowe. Być moze dlatego wydaje Ci sie wokal sztuczny , bo tak naprawde jest to troche igranie z naturą spiewanie piosenek w nie swojej parti. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vivienne

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 21:02 Temat postu: |
|
|
| Ktoś tam pisał, że śpiewasz jak chłopaczek - no właśnie, ja mam słuch, choć śpiewać wtechnicznie dobrze nie potrafię i słyszę, że ciśniesz, a nie wychodzi zbyt wiele. Może za bardzo się postarałeś - więcej uczucia. Wal nauczyciela [ nie dosłownie ] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|