| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
acaria

|
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 17:55 Temat postu: Płyta - hush.pl |
|
|
Właśnie jakieś 10 dni temu dostałem świeżo wydaną płytę kapeli, w której się wydzieram. Nagraliśmy, wyprodukowaliśmy i wydaliśmy sami. To najbardziej przyjemna część. Sprawiło nam to pełno radości. Ja przykładowo nigdy wcześniej nie robiłem nagrań perkusji. Miksowanie i master robili fachowcy.
Muzyka to rockowe granie 3+1 czyli gitara, bas, gary i wokal. Wszystko utrzymane w konwencji starego rocka. Powodem nie jest to, że taką muzykę lubimy najbardziej lecz fakt, że wydawaliśmy utwory, które pełnoletność już osiągnęły albo osiągną niedługo . Takie było zmierzenie tego projektu. Chcieliśmy też brzmieć raczej nienowocześnie...
Wokalnie może nie rzucać na kolana, ale jest parę dźwięków z którymi można spróbować się zmierzyć.
Myślimy już o następnej płycie. Niedługo rozpoczniemy jakąś mini promocję, więc się odezwę .
Kilka utworów do posłuchania na http://myspace.com/hushpl _________________ http://myspace.com/hushpl
http://rockowespiewanie.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 18:28 Temat postu: |
|
|
Robercie powiem Ci, że mi się tak jakoś to Twoje śpiewanie podoba. Bardzo do mnie trafia to specyficzne brzmienie. Jak się wydzierasz coś w tych bardzo wysokich dźwiękach to ma to taki swój urok noo i śpiewasz tak, że się wie, że Ty śpiewasz. Zdecydowanie jestem na tak. Bardzo mi się podoba. Przesłuchałem kilka utworów i na prawdę mi się podoba. W Idź precz to lepiej brzmisz zdecydowanie niż Markowski. Niem a porównania w ogóle. Jest power, jest moc, jest rock'n roll!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acaria

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 22:04 Temat postu: |
|
|
No dobra
5 pierwszych osób, które przyślą mi na priv swój adres i prośbę o płytę, dostaną ją ode mnie - za free oczywiście. Płytę wyślę pocztą w ciągu kilku dni (leniwy jestem więc to trochę może potrwać...).
Jeden warunek - trzeba obiecać, że po przesłuchaniu materiału, każdy "obdarowany" zamieści tutaj swoją recenzję naszej płyty. Jak się nie wywiąże, to go obsmaruję. Obiecuję
Listę "zwycięzców" zamieszczę na forum.
A i żeby nie było to tamto, to nie znaczy, że recenzja ma być miła. Można zjechać, nawet totalnie...
No i Hubbie, Ty nie możesz brać udziału, bo odpowiedziałeś na posta, więc płytę dostaniesz bez dodatkowych maili. Prześlij tylko adres.
Pozdrawiam
Robert _________________ http://myspace.com/hushpl
http://rockowespiewanie.blogspot.com/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acaria

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rocka'billy

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 19:33 Temat postu: |
|
|
Tak nawiasem mówiąc: dopiero teraz zauważyłem, że masz podobną barwę do braci golców (rock version, to komplement )
W końcu usłyszałem Małe Dziewczę w wersji innej niż koncertowa i jest naprawdę fajnie Kurcze, naprawdę chwytliwe są te niektóre piosenki. Można nauczyć się śpiewać, ale pisać chwytliwe piosenki to już wyższa szkoła jazdy. Póki co wam wychodzi.
Życzę powodzenia w rozprowadzaniu płyty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acaria

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gover

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 14:06 Temat postu: |
|
|
Płytka dotarła, za co chcę podziękować ;]
Pierwsze wrażenie:
Do rąk dostałem płytkę ładnie opakowaną, niczym nie odbiegająca od tych profesjonalnych polskich muzyków. W pudełku dodatkowo książeczka z tekstami co zawsze uważam za miłe. Kawałki już mniej więcej kojarzyłem, więc miałem pewne wyobrażenia o utworach.
Utworki:
Melodie bardzo chwytliwe. Brzmieniowo nieco starsze, ale to jest właśnie fajne. Mam jednak wrażenie, że z Kolorowy Świat potrzebowałby trochę więcej uwagi (w sensie dopracowania). Linie wokalne bardzo szerokie, ale dajesz radę ;] Teksty bardzo fajne, co prawda nie wszystkie mi "siedzą", ale zdecydowana większość jest naprawdę dobra ;]. Z uwag od kumpli to pamiętam tylko, że czasami masz takie linie wokalne ułożone, że jakby z "wymową" było coś nie tak.
Technika:
Przede wszystkim zazdroszczę basu Gitarki bym w paru kawałkach inaczej ustawił, mam takie jakby wrażenie, że jest czasami "przymulona". Z bębnów tylko werbelek wydaje mi się za suchy, ale tak to chodzi.
Ogólnie:
Płytkę przesłuchałem podczas jazdy samochodem, grania na kompie i muszę powiedzieć, że przyjemnie się słucha. Materiał bardzo dobrze dobrany. Jest zachowana stylistyka i czuć od razu o co w tym biega. Obecnie słucham i noga sami mi chodzi ;]
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rocka'billy

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 22:08 Temat postu: |
|
|
Płyta szczęśliwie dotarła i tak jak było w umowie postarałem się napisać krótką recenzję:
Od strony wizualnej jest wzorowo, brakuje mi tylko nazwy płyty (której
dowiedziałem się dopiero z tagów). Teksty piosenek są zawsze miłym dodatkiem.
Wizualnie 5/6
Większość utworów słyszałem już na myspace, albo na easyvoice, więc odczucie pierwszorazowego słuchacza może się nieco różnić. Ja miałem te piosenki już wkręcone i tupałem cały czas do rytmu
Po pierwszym pobieżnym odsłuchaniu, przyszedł czas na dokładniejsze, na
słuchawkach. Wokale brzmią świetnie (może trochę słabiej w momentach gdy jest sam wokal, ale to kwestia miksu oraz w spokojniejszych piosenkach na dołach), technika godna pozazdroszczenia, bardzo dobrze zaaranżowane chórki. Gitara brzmi cudnie (zarówno na cleanie, crunch'u jak i cięższym przesterze), a w tej kwestii jestem wybredny, więc to duży plus (wszystko było nagrywane na tym Gibsonie BFG na zdjęciu?). Nie przypadło mi natomiast do gustu brzmienie basu w momentach, kiedy gra on sam (gry grają inne instrumenty wszystko jest ok). Tak jak wspomniał wcześniej Gover nad werblem też możnaby popracować.
Brzmieniowo 4+/6
Kompozycje bardzo dynamiczne, chwytliwe. Trudno znaleźć jakiś słaby punkt na setliście. Po paru przesłuchaniach przekonałem się do "So Easy" i "Pytania" (tutaj piosenkę zdecydowanie ratuje refren, okropne syntezatory (?) w pierwszej zwrotce ). "Małe Dziewczę" (aż się prosi o kontrabas, oprócz tego od razu chwyciłem za gitarę, żeby nauczyć się głównego licka ), "Kobieta" (genialna od początku do końca) i "Kolorowy Świat" (początek trochę niedopracowany, dziwnie wokal wchodzi) to potencjalne hity, chętnie posłuchałbym takich piosenek w radiu. Oba covery także trzymają poziom i pasują do całości (do tego stopnia, że dopiero po 3 przesłuchaniu "Gdzie mnie wiodą" przypomniałem sobie, że to nie wasza piosenka).
Repertuar 5/6
Całość robi naprawdę świetne wrażenie, gratuluję niewątpliwego sukcesu. Oczywiście można znaleźć jakieś lekkie niedoróbki, jak wokal czasem wypadający z rytmu, albo zmiękczanie 'cz' i 'sz', ale to usłyszy tylko ktoś, kto się tego doszukuje pisząc 'recenzję'.
Całość 5-/6
Mam nadzieję, że taka 'recenzja' wystarczy, gdybyś chciał coś jeszcze wiedzieć, pytaj. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|