| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
AgnieszkaW

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2010 13:33 Temat postu: Prosze o opinie eksperta :-) Bedzie mi naprawde miło |
|
|
Witam , oto moje pierwsze dzieła... lekcje spiewu biore dopiero od miesiąca także jeszcze idealnie napewno nie jest:-)
Prosze o rady co waszym zdaniem trzeba poprawić, nad czym popracować -będzie mi miło
Hurt-(Christina Aguilera)
http://w723.wrzuta.pl/audio/2bAy215oyzl ... lera_cover
Aver Maria (Beyonce )
http://w877.wrzuta.pl/audio/90OXNXAJy14 ... er_beyonce
Pozdrawiam
AgnieszkaW |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgnieszkaW

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2010 20:36 Temat postu: |
|
|
Moze ktoś skomentuje? bardzo prosze o komentarze, rady badź uwagi...
Bardzo mi na tym zależy gdyz to moje pierwsze utwory.....
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Pią Lip 09, 2010 22:12 Temat postu: |
|
|
Najpierw Aguilere posłuchałem a więc:
1)Barwa głosu jest znakomita, skaczesz po tych dźwiękach bardzo komfortowo. Jestem pod wrażeniem. Jak zobaczyłem, że śpiewasz Aguilere to już sobie szukałem słów jak Ci ładnie powiedzieć, że za wysokie progi ale jak usłyszałem to mi szczena tak nisko opadła, że aż mnie cała klatka piersiowa boli... Znakomicie to jest zaśpiewane. Od miesiąca lekcje śpiewu?? Chyba od miesiąca z nowym nauczycielem ;p Mi się to podoba szczerze powiem lepiej niż oryginał. Na prawdę super, nic bym nie poprawiał. Jakość super, intonacja super, emocje są. Na prawdę rozwija się w tym kierunku, bo brzmi to tak jak powinno. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgnieszkaW

|
Wysłany: Pią Lip 09, 2010 23:04 Temat postu: |
|
|
Hubbie: chyba sie rozpłacze ze szcześcia ze komus mogło sie tak podobać to co zrobiłam:)
ja naprawde ucze sie od miesiaca....wiadomo od zawsze kocham spiewać ale moja nauka przez całe zycie opierała sie tylko i wyłącznie na śpiewaniu w domu dla samej siebie, przy innych to wogóle sie wstydze, ale to juz inna historia;)
dopiero od kilku miesiecy zaczełam myslec o tym na powaznie tak więc zabrałam się za szukanie nauczyciela..no i znalazłam lekcje biore od miesiaca...mozesz wierzyc lub nie ale jak przyszłam do mojej nauczycielki to nie wiedzialam jak oddychać z przepony, a jak powiedziała mi że mam za małe podparcie w głosie to niewiedziałam o co jej wogóle chodzi
Najgorsze teraz dla mnie jest to by spiewać z przepony i mocno...zdaniem mojej nauczycielki mam za mało otwarte gardło, zwłaszcza przy wysokich dzwiekach musze nad tym pracować, jeszcze długa droga przedemną.
Tak czy siak bardzo mi miło że Tobie sie podoba moje wykonanie:)
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hubbie92
|
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 10:18 Temat postu: |
|
|
| Jesteś już na takim poziomie, że dopracowanie tych kilku rzeczy to kropla w morzu. Gratuluje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blanka
|
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 17:06 Temat postu: |
|
|
Popracuj trochę nad opanowaniem głosu bo gdzieniegdzie są fałsze i to znaczne (znam tą piosenkę bo kiedyś przepadałam za christiną aguilerą),góry rozchwiane że tak to ujmę,nie mogę szczerze powiedzieć że dobrze ci poszło,ale ja sama nie jestem w stanie zaśpiewać tej piosenki,więc się za nią nie biorę.Popracuj również nad siłą głosu i głośnością,ogólnie jak na laika całkiem nieźle,wielu ludzi ani przed ani po lekcjach śpiewu dalej czegokolwiek zaśpiewać nie potrafi,więc się nie przejmuj.Potem nadasz głosu jakiś konkretniejszy charakter i będzie dobrze.Myślę że jeszcze dwa do pięciu lat dobrej pracy nad głosem i będzie świetnie. Wybacz jeśli jestem nazbyt surowa,sama nie jestem genialną wokalistką(nie,w żadnym wypadku nie wywyższam się nad ciebie),ale wiem co jest dobre i co dobrze brzmi i jak brzmieć powinno,tak jak degustator nie musi być kucharzem by wiedzieć jak coś powinno smakować bo obcuje z tym na tyle długo by wiedzieć co jest dobre a co nie.
Hubbie-pisać że jest lepsza w wykonywaniu takiej piosenki od Aguilery (która swoją drogą w wieku 9 lat zdolnościami już przewyższała wszystkich nas na tym forum)jest dla mnie stanowczą przesadą oczywiście bez obrazy dla dziewczyny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
devaitis
|
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 18:16 Temat postu: |
|
|
Masz talent i potencjał. Ćwicz i stwórz swój niepowtarzalny styl.
Trochę wykon kojarzy mi się weselnym śpiewaniem. Nie wiem skąd mi się nasuwa to skojarzenie . Na pewno mix i mastering na to wpłynął. Sama robiłaś?
Ja bym zdjął jednak trochę kompresor. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AgnieszkaW

|
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 20:47 Temat postu: |
|
|
Devaitis: Po pierwsze dziekuje za wysłuchanie i komentarz.
Masteringu nie robiłam ja...jest to nagrane w domu u mojego nauczyciela i on cos tam próbował robić, ja się na tym wogóle nie znam.
Nawet nie wiem o co chodzi z tym kompresorem:P
Blanka: Dzieki za szczerość, sama słuchajac swojej wersji moge dosłyszeć się wielu błędów.....nigdy wczesniej nie nagrywałam to moje pierwsze nagranie.
Moja nauczycielka równiez mowi ze musze popracowac nad otwarciem dzwieku i głosnoscią
Pozdrawiam Was wszystkich  |
|
| Powrót do góry |
|
 |