forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Nowy utwór, czy warto nad nim jeszcze popracować?

EasyVoice

prosto o głosie

Nowy utwór, czy warto nad nim jeszcze popracować?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> OCENA NAGRAŃ
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arahnofobia

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 21:22     Temat postu: Nowy utwór, czy warto nad nim jeszcze popracować? Odpowiedz z cytatem

Witajcie. Zanim zamieszczę utwór na myspace chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym utworze, tj. wokalach. Dopiero co wróciłem z garażu, gdzie je nagrałem, i mam mieszane uczucia, ale chcę poznać opinię kogoś obiektywnego, bo ja względem siebie nigdy takowy nie byłem. Reasumując; nagrać coś od nowa, wycisnąć więcej, czy tak zostawić?

http://w429.wrzuta.pl/audio/3RIW3HlasOH/own_-_bez_mastera

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gover

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 01:50     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

popracowalbym Razz

zwrotka troche drazni ze za bardzo pod linie gitarki Razz wiec albo zmienilbym linie gitarki albo wokalu.

przedrefren troche pewniej by musialbyc i zaspiewany i "zaaranzowany"(?)

refren - pomysl ok - daje duze mozliwosci do wypelnienia go przestrzenia - no ale wlasnie trzeba go nia jeszcze bardziej wypelnic i byc moze widzialbym jakies ciagnace sie wokale na drugiej linii ;p

ja bym mial taka wizje tego kawalka :] no ale wiadomo, zrobic jak uwazasz przeciez Smile
Powrót do góry
Arahnofobia

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 11:01     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Gover. Dziękuję, że miałeś chwilę oraz chęć na wyrażenie opinii. Jak widać to chyba unikatowa cecha, bo temat ma 100 odświeżeń, a tylko ty się wypowiedziałeś. Nie... nie rozumiem tego, bo człowiek czyta, że potrzebuję pomocy, słucha utworu i nie chce mu się później napisać choć jednego słowa, które by mi bardzo pomogło. Mniejsza o to.

Zwrotki i przedrefreny zostaną na pewno, wydaje mi się, że tam nie ma się czego czepić Smile

Refreny... miałem nagrać chórki, ale mnie wczoraj burza złapała, więc pewnie zrobię to dziś. Dokładnie tak jak powiedziałeś - ciągnące się wokale na drugiej linii, takie będą.
Powrót do góry
Gover

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 11:23     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wsluchalem sie drugi raz i rzeczywiscie jednak nie robi sie unison z gitarka w zwrotkach i przedrefrenie ;] tylko tam musisz sie wsluchac bo mam wrazenie jakby momentami bylo tam troszke pod, a niestety w tym kawalku mozna to bardzo latwo dostrzec ;] no i moja propozycja to na ostatni refren jeszcze wiecej poweru dolozyc - moze nie wokalnie, a instrumentalnie ;]
Powrót do góry
Rocka'billy

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 11:40     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dobre, praktycznie nie ma się do czego przyczepić w tym co jest. Tak jak mówiłeś, możecie tylko dodać jakieś chórki itd. Może pobawcie się jeszcze perkusją, bo wypada trochę blado.
Powrót do góry
Arahnofobia

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 11:58     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odzew. Smile

Chodzi ci o brzmienie perkusji, czy o jej ułożenie?
Powrót do góry
Blanka

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 12:38     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hm.Zgadzam się,dodać gdzieniegdzie trochę więcej siły w dźwięku,podoba mi się ale mam wrażenie że coś nie gra.
Powrót do góry
Blanka

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 12:51     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie podoba mi się bajerowanie przy "someone like me" i wydaje mi się że śpiewasz za bardzo do gitary,ale to moje własne zdanie,jeśli tobie się podoba tak a nie inaczej to pozostań przy własnej satysfakcji.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> OCENA NAGRAŃ Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: