forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Strach, nieśmialość jak to pokonać?

EasyVoice

prosto o głosie

Strach, nieśmialość jak to pokonać?
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> PSYCHOLOGIA GŁOSU
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TomiH

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 22:55     Temat postu: Strach, nieśmialość jak to pokonać? Odpowiedz z cytatem

No to jak w temacie jeśli ktoś jest nieśmiały chce śpiewać wie że może i umie (najczęściej bez publiki wszystko jest cacy) ale gdy już to robi publicznie zaczyna się mylić śpiew wychodzi beznadziejnie i wie że to jest gdzieś w głowie. Co robić ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patrycjaaricia

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 23:31     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tomi witaj w clubie Smile Po pierwsze ucz sie spiewac jesli tego chcesz. Realizacja marzen dodaje skrzydel. Wraz z nabywaniem techniki pewnosci zacznie Ci przybywac. Na to by przestac sie wstydzic trzeba czasu, i codziennego mowienia sobie "dam rade".Niestety glos trzeba smialo pokazac lacznie z jego wadami zeby moc sie nauczyc spiewac. Albo nigdy nie zrealizujesz marzen albo codziennie bedziesz walczyc sam z soba by w koncu kiedys ten wstyd pokonac.
Hubbie92

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 19:17     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sposób jest prosty, jak występujesz to tak na prawdę na tym zna się 1-10% słuchających a reszta to zwykli zjadacze chleba. Ćwiczysz piosenkę, wychodzisz i masz w dupie czy się podoba czy nie. Robisz tak jak chcesz i jak chcesz występować to musisz być świadomy/a, że połowie się spodoba a połowie nie albo inne proporcje, w każdym bądź razie jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. Najlepszy sposób to robić swoje i mieć gdzieś co ktoś powie. To jest tak jak ze sportem, trzeba żyć w chwili obecnej. Nie ma wyprzedzania... To są tak zwane rodzaje koncentracji zewnętrznej i wewnętrznej ale nie będę tego dokładniej wyjaśniał... Jeżeli masz wyćwiczony kawałek to to jesteś Ty. Masz tę przewagę, że Ci przed którymi grasz nie mają go wyćwiczonego tak jak Ty więc jesteś od nich lepszy/lepsza. Tyle. Very Happy
Powrót do góry
acaria

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 20:48     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hubbie, ile zagrałeś koncertów?
Hubbie92

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 23:22     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samemu występowałem 9 razy i z zespołem 6 + szkolne występy 5, mi to co napisałem pomagało
Powrót do góry
TomiH

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 17:36     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale czasem ciężko jest nad sobą zapanować. Na przykład ja mam takie coś gdy na próbie chóru mam zaśpiewać coś sam wiem jak chcę żeby to brzmiało ale nagle myślę sobie może się nie spodoba dla nauczyciela może powinienem śpiewać tak jak inni nie wyróżniać się nie kombinować no i zamiast wyjść fajnie wychodzi beznadziejnie Sad
Powrót do góry
Arahnofobia

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 19:33     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim sposobem na sukces zawsze było sprawienie tak, aby z założenia wada stała się twym atutem.
Powrót do góry
Hubbie92

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 20:24     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TomiH napisał:
Ale czasem ciężko jest nad sobą zapanować. Na przykład ja mam takie coś gdy na próbie chóru mam zaśpiewać coś sam wiem jak chcę żeby to brzmiało ale nagle myślę sobie może się nie spodoba dla nauczyciela może powinienem śpiewać tak jak inni nie wyróżniać się nie kombinować no i zamiast wyjść fajnie wychodzi beznadziejnie Sad

Zawsze jest tak, że w domu się brzmi inaczej a dojdą ludzie to jest stres i te sprawy. Moim zdaniem musisz po prostu po sportowemu żyć w chwili. Nie możesz myśleć co było, co będzie, tylko musisz się skupić nad zrobieniem swojego. To bardzo trudne, ale jak masz jakiś warsztat wokalny to sobie poradzisz. Ja osobiście śpiewam cinko raczej, fałsz goni fałsz, ale staram się to jakoś nadrobić i śpiewać przynajmniej w miarę, tyle, że stosować wiedzę z lekcji śpiewu, wiadomo, na żywo to często się zdarzają jakieś załamania głosu, powietrze się skończy i te sprawy, ale musisz po prostu nabrać pewności siebie Smile Na pewno sobie poradzisz Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> PSYCHOLOGIA GŁOSU Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: