forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Ulubiona książka

EasyVoice

prosto o głosie

Ulubiona książka
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arahnofobia

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 21:23     Temat postu: Ulubiona książka Odpowiedz z cytatem

A tak mnie natchnęło na post. Jaka jest wasza ulubiona książka/i? Tytuł, gatunek, wskazane również odczucia po przeczytaniu bądź lekkie streszczenia. Ja napiszę od siebie tak:

1. Stephen King - Sklepik z marzeniami.
Przez cały okres czytania czułem się jak mieszkaniec miasteczka. Piękna powieść! /horror-fantastyka

2. Siergiej Sadow - Rzecz o zbłąkanej duszy.
Banalna książka, prościutka, lekka. Idealna na poprawę humoru. Niejednokrotnie zdarzyło mi się zaśmiać podczas czytania.
/humor-fantastyka

3. Neil Gaiman - Koralina
Pierwsza moja książka. Przeczytałem ją za jednym razem, w noc sylwestrową (wiem, jestem no life Very Happy) i dosłownie się bałem. Dwie sceny wzbudziły we mnie dreszcze!
/horror

Aktualnie mam zamiar przeczytać Dziewczynę z sąsiedztwa Jacka Ketchuma, podobno strasznie szokująca i... obleśna. Potem Ręka Mistrza Stephena Kinga. A jak u was?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patrycjaaricia

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 22:51     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kontakt - Carla Sagana- the best book ever. Smile po przydlugim poczatku nie mozna przestac czytac...
Bog i nowa fizyka- Pola Davisa- ze wzgledu na moj scisly umysl i swiatopoglad
Wszystkie ksiazki Jane Austin- wiadomo... w koncu jestem kobieta Smile
creation

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 22:57     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolejność nie ma znaczenia;)

Ojciec Chrzestny - Mario Puzo - Dość brutalna książka o sycylijskiej mafii wciągająca jednak i mająca klimat. NIe polecam filmu. Zupełna porażka. Razz

Wszystkie części Harrego Pottera (J.K. Rowling). Zacząłem je czytać gdy miałem 11 lat. Przeczytałem wszystkie części 7 razy. Jednak odłożyłem je na bok. Bardzo ciekawe jednak już przeginałem trochę z tym Smile /przygodowa

Wojciech Cejrowski - wszystkie . Polecam. Bardzo ciekawe, humorystycznie i z wyczuciem napisane. Wiele mądrych słów i śmiesznych sytuacji Wink

Wymieniłbym jeszcze 20 000 mil podwodnej żeglugi i Samotność w sieci ale one mnie aż tak bardzo nie zachwyciły chociaż mają swój klimat.
Powrót do góry
peewe

PostWysłany: Pon Lis 30, 2009 23:08     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niewątpliwie moją ulubioną książką jest............"Moonwalker" Laughing Autobiografia Michaela Jacksona. Czytając ją mam wrażenie jakby siedział koło mnie i to wszystko mi opowiadał Smile Po przeczytaniu tej książki dogłębniej zrozumiałam naturę Michaela Jacksona:)
Rocka'billy

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 12:08     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkie książki, szczególnie seria świata dysku, Terry'ego Pratchetta. Niesamowicie humorystyczne, lekko się czyta, polecam każdemu Smile Poza tym losowe pozycje z działu fantastyki, autorów nie pamiętam Wink
Powrót do góry
Janek

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 22:02     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anthony Robbins - Obudź w sobie olbrzyma

Chyba najlepsza i najbardziej znana pozycja, jeśli chodzi o szeroko rozumiany samorozwój. Bardzo długa, trzeba przeczytać więcej niż jeden raz, ale zmienia życie.

Tim Ferris - 4-godzinny tydzień pracy
Czyli jak zrobić, żeby mieć dużo kasy i masę wolnego czasu. Tim daje instrukcje jak zostać "New Rich", czyli człowiekiem, który swobodnie porusza się po całym świecie, próbuje nowych rzeczy i nie martwi się o to, że zabraknie mu pieniędzy.

Mateusz Grzesiak - Wyjątkowy nauczyciel
Świętna książka o tym, jak sprawiać, aby inni ludzie stawali się lepsi.

Jack Welch - Winning znaczy zwyciężać
Facet, dzięki któremu wartość General Electric wzrosła z kilku do kilkuset miliardów dolarów, dzieli się swoją wiedzą na temat zarządzania.

http://wokalmania.pl & http://forum.wokalmania.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
calma

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 14:11     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem w wyborze literatury stuprocentową kobietą ;)
Dlatego uwielbiam:

+ Książki Janusza Leona Wiśniewskiego - Samotność w Sieci, Zespoły napięć

Co do Samotności... - film to żenada. Jeśli ktoś oglądał, a nie czytał, nie ma się co sugerować.

+ Olga Tokarczuk - Bieguni

+
Erik Fosnes Hansen - Psalm u kresu podróży

To książka, w której w każdym słowie, na każdej stronie jest... Muzyka.

+
Pamiętnik ciężarowca - nie pamiętam autora, mógł to być też Dziennik ciężarowca;

To książka z gatunku tych lekkich i przyjemnych, do pochłonięcia w dwie noce na rozgrzewkę przed czytaniem

No i rzecz jasna
+ George Orwell - Rok 1984

Perełka.
Powrót do góry
Łukasz

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 17:03     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Joe Vitale Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> Luźne rozmowy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: