| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
peewe
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 16:54 Temat postu: Problem z "R" - bardzo ważne |
|
|
Od dziecka nie potrafie wypowiedzieć litert "r". Niedawno poddałam się nacięciu więzadła językowego. Niestety RAZ - nie wiem jak ćwiczyć teraz język to DWA - boje sie ze jesli okaze sie ze nadal nie bede wymawiac "R" a co za tym idzie nie bede potrafila uniesc jezyka nie bede mogla śpiewc:( Jak poradzić sobie z taką wadą wymowy Czy jestem juz na starcie skreślona? _________________ Nie wierzę w talent, lecz silną wolę i determinację w dążeniu do celu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Oppelg
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 19:16 Temat postu: |
|
|
To samo co przy reszcie - trzeba ćwiczyć. Jeśli myślisz, że samo przejdzie to niestety, nie ma tak łatwo.
Wystarczy trochę poszukać www.zslososina.lososina.iap.pl/publikacje/wady.pdf - pierwszy link z google
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
peewe
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 19:39 Temat postu: |
|
|
ojej dziekuje bardzo   _________________ Nie wierzę w talent, lecz silną wolę i determinację w dążeniu do celu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anim
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 15:00 Temat postu: |
|
|
| Nie będę zakładał nowego tematu, zadam swoje pytanie w tym by nie zaśmiecać forum. Również posiadam wadę wymowy "r". Nie mam jej aż tak głębokiej że mówię "l" ale bardzo ją słychać. Nie wiem czy chce się jej pozbyć bo jest co coś.. wyjątkowego. Coś co posiada niewielka ilość ludzi. Mam pytanie odnośnie spółgłoski "r" w języku angielskich. Jeśli chciałbym śpiewać po polsku, musiałbym jej się pozbyć, a jak to wygląda w angielskim? Czy ta wada wymowy w języku angielskim to coś ciekawszego, lepszego, normalnego czy tak jak w jezyku polskim? |
|
| Powrót do góry |
|
 |