forum.easyvoice.pl :: Zobacz temat - Problem z "R" - bardzo ważne

EasyVoice

prosto o głosie

Problem z "R" - bardzo ważne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> MOWA I WYMOWA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
peewe

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 16:54     Temat postu: Problem z "R" - bardzo ważne Odpowiedz z cytatem

Od dziecka nie potrafie wypowiedzieć litert "r". Niedawno poddałam się nacięciu więzadła językowego. Niestety RAZ - nie wiem jak ćwiczyć teraz język to DWA - boje sie ze jesli okaze sie ze nadal nie bede wymawiac "R" a co za tym idzie nie bede potrafila uniesc jezyka nie bede mogla śpiewc:( Jak poradzić sobie z taką wadą wymowy Sad Czy jestem juz na starcie skreślona?
Oppelg

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 19:16     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To samo co przy reszcie - trzeba ćwiczyć. Jeśli myślisz, że samo przejdzie to niestety, nie ma tak łatwo.
Wystarczy trochę poszukać www.zslososina.lososina.iap.pl/publikacje/wady.pdf - pierwszy link z google Wink

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
peewe

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 19:39     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ojej dziekuje bardzo SmileSmile
Anim

PostWysłany: Pon Gru 26, 2011 15:00     Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie będę zakładał nowego tematu, zadam swoje pytanie w tym by nie zaśmiecać forum. Również posiadam wadę wymowy "r". Nie mam jej aż tak głębokiej że mówię "l" ale bardzo ją słychać. Nie wiem czy chce się jej pozbyć bo jest co coś.. wyjątkowego. Coś co posiada niewielka ilość ludzi. Mam pytanie odnośnie spółgłoski "r" w języku angielskich. Jeśli chciałbym śpiewać po polsku, musiałbym jej się pozbyć, a jak to wygląda w angielskim? Czy ta wada wymowy w języku angielskim to coś ciekawszego, lepszego, normalnego czy tak jak w jezyku polskim?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.easyvoice.pl Strona Główna -> MOWA I WYMOWA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: