| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
baq13
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 23:17 Temat postu: Ból, chrypka, zacisk gardła ze stresu -Gdzie szukać pomocy? |
|
|
| Witam mam taki problem, otóż gdy dowiaduję się o nadchodzącym publicznym występem wokalnym odczuwam drapanie w gardle zacisk. Niestety taki stan potrafi utrzymywać się nawet przez ponad tydzień powodując że gardło jest silnie obdrapane a sam czuje duży dyskomfort, a możliwości wokalne bardzo spadają powodując że występ wychodzi b. przeciętnie. Gdzie mam szukać pomocy? Mieszkam w Krakowie, może ktoś zna odpowiednich ludzi którzy mogliby mi pomóc? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
shoq
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 22:12 Temat postu: |
|
|
| Poczytaj o technikach relaksacyjnych. I więcej pozytywnego myślenia! Bo na tym też opierają się te techniki ;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
creation
|
Wysłany: Pon Gru 14, 2009 13:15 Temat postu: |
|
|
Ja mam Cyklofrenię i czasami mam tak, że nic mi nie wychodzi a czasami jestem aż za bardzo pewny siebie. Stosuję pod kontrolą lekarza węglan litu, jednak to jest dostępne tylko jeśli lekarz zaleci i jest konieczne.
Na relaksację pomaga mi połączenie jogi i muzyka holofoniczna.
http://forum.queen.pl/viewtopic.php?t=4638
Tutaj jest wiele nagrań które słucha się tylko na słuchawkach(!)
Polecam fryzjera. Nie jest to relaksacja ale może rozluźnić (różne reakcję widywałem).
Polecam także Chopina. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zula

|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 22:17 Temat postu: |
|
|
Też mam ten problem.
Ponieważ strasznie się stresuję, kiedy mam śpiewać, nadwyrężyłam sobie struny - lekka nieomykalność, permanentny obrzęk, chrypka.
Poszłam do foniatry.
Zapłaciłam 120 zł, żeby pani doktór mi przypisała lek, który mam używać przed śpewaniem - ...ziołowe kroplpe na uspokojenie...
co mi tam... spróbuję |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycjaaricia

|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 09:25 Temat postu: |
|
|
Spróbuj Techniki Aleksandra, opisana w innym dziale. _________________ A moje sny jak ptaków klucz, lecą posłusznie do celu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
malabacha
|
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 14:19 Temat postu: |
|
|
| zula napisał: |
Też mam ten problem.
Ponieważ strasznie się stresuję, kiedy mam śpiewać, nadwyrężyłam sobie struny - lekka nieomykalność, permanentny obrzęk, chrypka.
Poszłam do foniatry.
Zapłaciłam 120 zł, żeby pani doktór mi przypisała lek, który mam używać przed śpewaniem - ...ziołowe kroplpe na uspokojenie...
co mi tam... spróbuję |
spróbuj, ewentualnie skonsultuj się z innym foniatrą... |
|
| Powrót do góry |
|
 |