| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
chcespiewac18
Dołączył: 21 Lut 2007 Posty: 47 Skąd: z Prywatnej Krainy Sztuki
|
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 19:05 Temat postu: ZAMKNIĘTA NA LUDZI,OTWARTA NA MUZYKĘ |
|
|
[b]AVE.
Mam 18 lat,jestem dziewczyną ) I mam problem.Po pierwsze dzięki Bogu,że trafiłam na waszą stronę.To może zacznę od początku ok?
No więc kiedy miałam może 13 latek,napisałam pierwszy tekst.Ok,wyszedł jak wyszedł.Potem pisałam same bzdurne teksty,które później spaliłam.W wieku 16 lat(właśnie wtedy zaczęło się moje burzliwe dojrzewanie)zaczęłam sobie myśleć,czy może nie zostać by piosenkarką.Oczywiście na tą wiadomość cała rodzina stanowczno zareagowała:NIE!Porzuciłam wszelkie nadzieje,lecz już rok później,zaczęły mnie fascynować klimaty piosenek w stylu Alanis Morisette,czyli kobiety z gitarą.
Ubłagawszy rodziców na kupno gitary(i to jeszcze po promocji,byle gówno),zaczęłam się uczyć grać w wakacje.W sieprniu 2006 roku,stało się coś o tyle niebywałego,że zatrzymując się na dziejszym dniu,mówię:mam bardzo dużo tekstów piosenek,jak i zarazem muzyki,nagrałam już płytę demo(obecnie spoczywa na dnie szuflady),i mam silne postanowienie,aby zostać tym,kim chciałam w wieku 13 lat.Aczkolwiek muzykę miałam tylko w gimnazjum(i to taką,że sama teoria),potem śpiewałam w chórku(który nie był profesionalny,tylko na zwykłe potrzeby szkoły,no wiecie-dziewczynki do śpiewania),a w liceum nie mam już żadnej styczności ze sztuką.
Moją rodzinę nie stać na to,żeby posłać mnie na lekcje śpiewu,czy gry na fortepianie.
Nie mam żadnych znajomych,którzy mięliby zespoły,i potrzebowali wokalistek.Ale to nie jest główny problem.
Ja mam OBSESJĘ.CHOLERNĄ OBSESJĘ NA PUNKCIE MUZYKI.Wiem,że jeżeli nie spełnię swojego marzenia,to popełnię samobójstwo.
Problem w tym,że nie mam możliwości śpiewania gdziekolwiek,mieszkam w małym mieście,gdzie jest mało klubów,i raczej nie chcą nikogo takiego jak ja.Piosenki mam.
Poza tym mam mało wiary w siebie,i wstydzę się śpiewać.I tu się zaczyna kłopot.Co zrobić żeby spełnić swoje marzenie,jak pokierować swoją edukacją muzyczną,żeby za kilka lat móc żyć już muzyką i się nie przejmować niczym?
W moim mieście,niema żadnego domu kultury,gdzie mogłabym się zapisać na lekcje śpiewu,jest tylko świetlica dla dzieci z gimnazjum,gdzie jest kółko gitarowe.
Kto mi pomoże?Kto mi doradzi?Kto mnie wesprze?
P.S.-Moja rodzina jest całkowicie i do bólu sprzeczna temu,ażebym zajmowała się śpiewem,co też mi utrudnia rozwijanie się w tym kierunku.
RATUNKU.
U mnie widać już początki autyzmu chyba,pomimo,że mam tyle lat,haha.Zwariuję ( _________________ "Dążąc do celu,dążę do siebie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chcespiewac18
|
Wysłany: Sob Lut 24, 2007 18:30 Temat postu: spoko. |
|
|
A o mnie zapomnieli/Rozumiem,że ta cisza,to brak pomysłów,jak mi pomóc.
Rozumiem.
 _________________ "Dążąc do celu,dążę do siebie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartek
|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 17:12 Temat postu: Hmm |
|
|
w sumie nigdy nie jest za póżno , ale najlepszym wiekiem do nauki śpiewu to wiek : 14/15/16.. i tak o do 20:
oczywiście jeśli ktoś ma dużo złych nawyków etc to powinien udać sie na jakieś konsultacje, ale to już do niezłego nauczyciela. .bo większość z nich za nic biorą pieniądze..Wydaje mi sie ze podchodzisz do tego troche dziwnie:/ i egoistycznie! grozisz samobójstwem.. co nie jest zbyt dobrym wyjściem! Jesteś jeszcze młoda, nie wiem czy zdolna bo nie słyszałem.. , ale powinnaś wziąć się w garść i próbować.. jedz na warsztaty wokalne , jeżdzą ludzie z całej Polski;/ lekcje śpiewu hm.. nie będe Tobie nikogo polecał bo sam jeszcze nie wiem kto jaki jest , ale gdybym miał.. to riffstudio.pl , wokalista.pl , nauczycieli jest dużo.. ale dużo jest w ogóle nie obeznanych z całą teorią ŚPIEWU:D . Co z tego ze pisałas texty ? wydaje mi sie ze gdybyś chciałą zrobić kariere ... i wysłała byś swoje texty do jakiejś wytwórni to nic by z tego nie wyszło.. najważniejszy jest wokal wg mnie a później są texty , etc. Mówisz ze nie ma u Ciebie zadnych zajęć wokalnych etc.. nie podałaś nawet miejscwości.. moze obok niej jest jakieś większe miasto w którym uczą świetni nauczyciele a Ty o tym nie wiesz ? a może ktoś z tego forum zna? .. Ja też jestem z małej miejscowości też tutaj nic nie ma poza tym Miejsko Gminnym Ośrodku Kultury .. w którym niczego nie uczą a już na pewno nie ma zajęć z emisjii głosu. Życze Ci wytrwałości.. wiary w siebie! i znalezienia dobrego nauczyciela. Bd dobrze! też miałem takie chwile załamania jak Ty:) ale to minie xD Narka  _________________ Biore od życia.. to co mi daje.
Ambitny .. i niecierpliwy
Chcę mieć wszystko w 1 sekundzie!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Avriles
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2007 16:15 Temat postu: Re: ZAMKNIĘTA NA LUDZI,OTWARTA NA MUZYKĘ |
|
|
cyknij pod ten nr gg moze uda mi sie Tobie pomoc
4739183
Slonecznie pozdrawiam Darek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jerry
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 16:17 Temat postu: |
|
|
Troche sie wzburzylem, jak przeczytalem pierwsza czesc wypowiedzi bartka.
No pod koniec troche bylo lepiej.
Jesli chcesz spiewac, czy grac, czy jedna i drugie - nie czekaj. Mysle, ze rodzice przeciwnie sie nastawiaja z tej przyczyny,ze nie mysla o zawodzie muzyka jak o powaznym zawodzie. Prawdopodobnie uwazaja, ze nie bedziesz miala przyszlosci. Wiem jak to jest. Latwo ich zrozumiec, zakladajac, ze tak wlasnie mysla. Jednak jesli pojdziesz w jakims innym kierunku, to sami sie przekonaja po kilku latach, ze Ty nie jestes szczesliwa, i zmarnowalas lata zycia i kto wie, co jeszcze. Ja zmarnowalem wiele lat, ale ja musialem. Masz wszystko co trzeba, nie czekaj. Ja nie moglem realizowac sie spiewajac z pewnych powodow, ktore teraz nie stanowia juz problemu - byly prolemy naturyzdrowotnej. A reszte rzezy porzucilem, bo i tak nie bylo wowczas perspektyw ze bedzie kiedys dobrze. I niech mi dzisiaj ktos powie, ze ja 30-letni czlowiek, juz nie moge zrealizowac sie profesjonalnie w muzycznej branzy! Ty nie marnuj jednak czasu, rodzicom powiedz, ze marzysz o takim zawodzie. Jesli powaznie o tym myslisz,a po tym co piszesz wrecz jestem pewny ze tak, oni z czasem pojma to. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chcespiewac18
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 17:36 Temat postu: |
|
|
Mowic do nich,to jak rzucanie grochem o sciane. _________________ "Dążąc do celu,dążę do siebie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jerry
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 17:44 Temat postu: |
|
|
| Rozumiem. A jestem ciekaw co Ci odpowiadaja? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
chcespiewac18
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 22:27 Temat postu: groch o sciane |
|
|
Nie chcę tutaj tego rozstrzasać publicznie co mi odpowiadają,to nie na miejscu.
Gdybym się poddała,to byłabym przegrana w swoim życiu.Ale dłużej już nie dam rady,i prawdopodobnie się poddam. ;( _________________ "Dążąc do celu,dążę do siebie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|